Şu An Okunan
Yeni Disney Uyarlamasına Irkçı Tepki

Yeni Disney Uyarlamasına Irkçı Tepki

Disney stüdyoları, klasikleşmiş animasyon filmlerini canlı çekim (live action) olarak yeniden çekmeye devam ediyor. Son dönemdeki Güzel ve Çirkin (Beauty and the Beast, 2017) ve Aladdin (2019) gibi uyarlamaların ardından, son olarak Mulan ve 1989 yapımı Küçük Deniz Kızı (The Little Mermaid) uyarlamalarından haberler gelmeye başladı. Disney geçen hafta Chloe X Halle adlı R&B grubunun üyelerinden, Afrikalı-Amerikalı genç şarkıcı Halle Bailey’e küçük denizkızı Ariel rolünü vereceğini açıkladı. Haberin ardından sosyal medyada filmin bazı hayranları tarafından rkçı açıklamalar yayılmaya başladı. “Denizkızlarının çok derinlerde yaşadığı ve dolayısıyla tenlerinin beyaz olması gerektiğini” söyleyenlerden, “Ariel’le büyüyen beyaz Amerikalı kızlar için bunun çok yanlış bir hamle olduğunu” belirtenlere kadar pek çok ırkçı söylem özellikle Twitter’daki #NotMyAriel (#BenimArielimDeğil) etiketiyle yayılmaya başladı. İlk tweetleri atan hesabın kapatılmasının ardından filmin başka hayranları ve pek çok kullanıcı Bailey’i destekleyen açıklamalar yaptı.

Benzer bir sosyal medya linci daha önce de Star Wars serisinin beyaz olmayan ilk ana karakterlerinden Rose Tico’yu canlandıran Kelly Marie Tran’ı hedef almıştı. Tran, saldırılar sonucu sosyal medya hesaplarını kapatmak zorunda kalmıştı; serinin hayranlarının çok büyük bir kısmı ise ona destek veren açıklamalarda bulunmuştu.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.