‘Altyazı Seçti’: Sen Şarkılarını Söyle Beyoğlu Sineması’nda
Altyazı Sinema Derneği ve Beyoğlu Sineması işbirliğinde hazırlanan ‘Altyazı Seçti’ gösterimleri Ekim ayında da devam ediyor. Altyazı ekibinin seçtiği filmlerin söyleşiler eşliğinde sunulduğu etkinliğin bu ayki filmi Coen Kardeşler imzalı Sen Şarkılarını Söyle.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Miras ekiplerince restore edilip kente geri kazandırılan Beyoğlu Sineması, Altyazı Sinema Derneği’yle geliştirdiği işbirliği kapsamında Altyazı’nın geleneksel sinema seminerlerinin yanı sıra Altyazı ekibinin seçimiyle oluşturulan ‘Altyazı Seçti’ etkinliğine de programında yer veriyor. Aylık olarak düzenlenen gösterimlerde Altyazı editörlerinin gerek ses getirmiş güncel yapımlar gerek sinema tarihinde önemli izler bırakmış eserlerden seçtiği filmler seyirciyle buluşuyor. Gösterimlerin ardından düzenlenen sohbetlerde ise gösterilen filmin detaylı analizi yapılıyor. Altyazı’nın Ekim ayı için seçtiği film ise Sen Şarkılarını Söyle (Inside Llewyn Davis, 2013).

Film gösteriminin ardından sinema yazarı Engin Ertan’ın konuşmacı olarak katılacağı bir söyleşi düzenlenecek. Moderatörlüğünü Aslı Ildır’ın üstleneceği söyleşide müzik kadar melankolinin de ön planda olduğu film çok katmanlı olarak ele alınacak.
5 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek Sen Şarkılarını Söyle gösterimi saat 16:00‘da başlayacak. Söyleşinin başlangıç saati ise 17:45. Beyoğlu Sineması’nda düzenlenecek gösterim ve söyleşi tamamen ücretsiz olup etkinliğe katılmak için İstanbul Senin uygulaması üzerinden kayıt yaptırmak gerekiyor. Uygulamanın İBB Kültür bölümünden etkinlikler listesine ulaşıp kayıt işlemi gerçekleştirilebiliyor.
Sen Şarkılarını Söyle Üzerine

Coen Kardeşler imzalı Sen Şarkılarını Söyle, 1960’lı yılların New York’unda, hayatını müzik yaparak sürdürebilmek için her yolu deneyen bahtsız, savruk, biraz ukala ama aynı zamanda çok da duygusal bir adam olan Llewyn Davis’in hikâyesini anlatıyor. Başrolüne Oscar Isaac’i taşıyan film, aynı anda hem bir tutunamayan hikâyesi, hem 60’lar Amerikan folk müzik dünyasının detaylı bir portresi, hem melankolik bir ağıt, hem de bir yanlışlıklar komedisi. Cannes Film Festivali’nde Jüri Büyük Ödülü’nü kazanan filmde Carey Mulligan, John Goodman, Justin Timberlake, Ethan Phillips, Robin Bartlett gibi isimler de rol alıyor.
Beyoğlu Sineması’nın Ekim ayı programıyla ilgili bilgi almak için tıklayınız.







