Şu An Okunan
Venedik’ten Costa-Gavras’a Onur Ödülü

Venedik’ten Costa-Gavras’a Onur Ödülü

Costa-Gavras, Yunanistan’ın 2015’teki mali krizini anlatan Adults in the Room’un prömiyerinin yapılacağı Venedik Film Festivali’nde sinemaya katkılarından dolayı ödül alacak.

Politik sinemayla en çok özdeşleşmiş ustalardan Costa-Gavras, 28 Ağustos’ta başlayacak 76. Venedik Film Festivali’nde ‘Jaeger-LeCoultre Glory to the Filmmaker’ adıyla verilen onur ödülünün sahibi olacak. Z (1969) ve Kayıp (Missing, 1982) başta olmak üzere nice unutulmaz filme imza atan Yunan-Fransız yönetmen, festivalde yarışma dışı gösterilecek yeni filmi Adults in the Room’da, Yunanistan’ın 2015’teki ekonomik krizini anlatıyor. O yıl ülkenin Maliye Bakanı olarak görev yapan Yanis Varufakis’in kitabından uyarlanan filmde, solcu Syriza hükümetinin Avrupa’nın para politikaları karşısında köşeye sıkışmasına dair perde arkasından detaylar yer alıyor. Adults in the Room’da başlıca rolleri Christos Loulis, Alexandros Bourdoumis ve Ulrich Tukur canlandırıyor.

Costa-Gavras’a ödülü, filmin 31 Ağustos’taki galasından hemen önce takdim edilecek. Jaeger-LeCoultre Glory to the Filmmaker ödülünü önceki yıllarda alan sinemacılar arasında Takeshi Kitano, Abbas Kiarostami, Agnes Varda, Mani Ratnam, Brian de Palma, Ettore Scola ve Al Pacino da var.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.