Şu An Okunan
26. Gezici Festival’den İlk Detaylar Açıklandı

26. Gezici Festival’den İlk Detaylar Açıklandı

Kerr

Bu yıl 26. kez düzenlenecek Gezici Festival’in programından ilk detaylar duyuruldu. Senenin öne çıkan birçok yapımının seyirciyle buluşacağı festival 26 Kasım – 8 Aralık tarihleri arasında Ankara, Sinop ve Kastamonu’da gerçekleştirilecek.

Ankara Sinema Derneği‘nin 1995 yılından beri her yıl başka kentlerde düzenlediği Gezici Festival‘in bu yılki programından detaylar açıklanmaya başladı. Geçen yıl pandemi nedeniyle düzenlenemeyen festival bu sene 26 Kasım – 2 Aralık’ta Ankara’da, 3-5 Aralık’ta Sinop’ta ve 6-8 Aralık’ta Kastamonu’da seyirciyle buluşacak. ‘Dünya Sineması’, ‘Kısa İyidir’ ve ‘Türkiye Sineması’ gibi bölümlerin yer aldığı festivalin yerli sinemanın güncel örneklerinin bulunduğu ‘Türkiye 2021’ adlı bölümünde yer alacak filmler açıklandı.

Buna göre geçtiğimiz aylarda çeşitli film festivallerinde seyirciyle buluşan ve beğeni toplayan birçok yerli yapım Gezici Festival’le Türkiye’nin üç farklı kentinde gösterim şansı yakalayacak. Bunların başında dünya prömiyerini yaptığı Berlinale’nin Panorama bölümünde kazandığı FIPRESCI Ödülü’nün ardından 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Film başta olmak üzere üç ödül kazanan Ferit Karahan imzalı Okul Tıraşı, Tayfun Pirselimoğlu’nun aynı adlı kendi romanından uyarladığı Kerr, 28. Adana Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü’ne layık bulunan Ahmet Necdet Çupur imzalı Yaramaz Çocuklar geliyor. Ayrıca Selman Nacar’ın dünya prömiyerini San Sebastian’da yapan ilk uzun metrajı İki Şafak Arasında, Nazlı Elif Durlu’nun Altın Portakal’da Nihal Yalçın’a En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandıran filmi Zuhal, Türkiye prömiyerlerini aynı festivalde yapan Emre Kayiş’in Anadolu Leoparı, Necip Çağhan Özdemir’in Bembeyaz ve Ali Tansu Turhan’ın Diyalog filmleri de 26. Gezici Festival’in programında yer alacağı açıklanan diğer yapımlar.

26. Gezici Film Festivali

26 Kasım – 2 Aralık tarihleri arasında Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirilecek Ankara ayağıyla başlayacak festivalin afişi de yayınlandı. Afişin tasarımı her yıl olduğu gibi Behiç Ak imzası taşıyor.

Detaylı programının önümüzdeki günlerde açıklanacağı 26. Gezici Festival’le ilgili gelişmeleri Ankara Sinema Derneği’nin internet sitesi üzerinden takip etmek mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.