Belki Yaşanmadı, Yine De Doğru

“Belki Yaşanmadı, Yine De Doğru” seçkisi, Apollo 11’in Ay’a inişinin ellinci yıldönümünde bu uzay yolculuğunun gerçekleştirildiği bağlamı ve o dönemde meselenin özünün ne olduğunu hatırlatıyor. Seçkide art arda gösterilecek ikisi kısa, biri orta metraj olan filmler şu şekilde:
Firmamentum Continuitas
Yön: Esteban Rivera
Firmamentum Continuitas, eskiden Papa VI. Paul ile gizli görüşmeler yapan eski kozmonot Gennady Baranov’u konu alıyor.
Genghis Khan Conquers The Moon
Yön: Kerry Yang
Cengiz Han son günlerinde karşılaştığı bir büyücü vasıtasıyla Ay’a gider. En büyük fethini gerçekleştirdiğini düşündüğü sırada kendini manevi bir arayışının içinde bulan bu Ortaçağ anti-kahramanı, insanın ihtiyaçları ile evrenin sükuneti arasındaki absürt çatışmanın farkına varır.
Dark Side of the Moon
Yön: William Karel
Dark Side of the Moon, Fransa yapımı belgesel veya muhtemelen daha doğru bir tanımla sahte belgesel, ilk olarak 2002 yılında Opération Lune adıyla Arte’de gösterildi. Film, Apollo 11’in Ay’a iniş görüntülerinin sahte olduğu, aslında yönetmen Stanley Kubrick’in yardımıyla CIA tarafından bir stüdyoda çekildiği iddiasına dayanıyor.
15 Aralık Pazar, 19:30
22 Aralık Pazar, 19:30