Şu An Okunan
11. Engelsiz Filmler Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

11. Engelsiz Filmler Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

Ayna Ayna

11. Engelsiz Filmler Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. Ulusal Uzun Film Yarışması’nda En İyi Film Ödülü Belmin Söylemez imzalı Ayna Ayna filminin oldu. En İyi Yönetmen Ödülü ise Iguana Tokyo filmiyle Kaan Müjdeci’ye gitti.

Puruli Kültür Sanat tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Engelsiz Filmler Festivali‘nin Ankara ayağı 26 Ekim’de Goethe-Institut Ankara’da düzenlenen törenle sona erdi. Sunuculuğunu Deniz Özturhan’ın üstlendiği gecede ödüller de sahiplerine sunuldu.

Bu yıl beş filmin yarıştığı Ulusal Uzun Film Yarışması jürisinde sinema yazarı Şenay Aydemir, kurgucu Selda Taşkın ve yapımcı Zeynep Ünal yer aldı. Jürinin kararıyla En İyi Film Ödülü Belmin Söylemez imzalı Ayna Ayna (2022) filmine verildi. Ayna Ayna seyircilerin belirlediği bir filme verilen Seyirci Özel Ödülü’ne layık bulunurken filmin senaryosunu kaleme alan Belmin Söylemez ve Haşmet Topaloğlu da En İyi Senaryo Ödülü’nü kazandı. Festivalin En İyi Yönetmen Ödülü ise Iguana Tokyo (2022) filmiyle Kaan Müjdeci’ye verildi.

Festival kapsamında bu sene üçüncüsü düzenlenen Kısa Film Yarışması’nda ise ödülleri dijital sanatçı, yazar ve yapımcı Michael Achtman, EYE Filmmuseum kısa ve deneysel film sorumlusu Edith van der Heijde ve dijital sanatçı, küratör ve sanat danışmanı Çağlar Kimyoncu’dan oluşan jüri belirledi. Bu bölümde En İyi Film Ödülü Houcem Slouli imzalı Koşullu Tutku (Conditional Desire) filmine giderken En İyi Yönetmen Ödülü’nün sahibi ise Elveda Gaston (Adieu Gaston) filmiyle Victor Guilbaud oldu.

11. Engelsiz Filmler Festivali’nde ödül kazananların tam listesi şu şekilde:

Ulusal Uzun Film Yarışması

En İyi Film: Ayna Ayna (Yön. Belmin Söylemez)

En İyi Yönetmen: Kaan Müjdeci (Iguana Tokyo)

Seyirci Özel Ödülü: Ayna Ayna (Yön. Belmin Söylemez)

En İyi Senaryo: Belmin Söylemez, Haşmet Topaloğlu (Ayna Ayna)

Kısa Film Yarışması

En İyi Film: Koşullu Tutku / Conditional Desire (Yön. Slouli Houcem)

En İyi Yönetmen: Victor Guilbaud (Elveda Gaston / Adieu Gaston)

Seyirci Özel Ödülü: Saç Kırıkları / Split Ends (Yön. Alireza Kazemipour)

En İyi Senaryo: Alireza Kazemipour, Solmaz Mortezavand (Saç Kırıkları / Split Ends)

4-5 Kasım’da Eskişehir’de gerçekleşecek 11. Engelsiz Filmler Festivali’ne dair detaylı bilgiye festivalin internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.