Şu An Okunan
Salt’ta Konuşma: ‘Yeşilçam’dan Günümüze İstanbul’un Yazlık Sinemaları’

Salt’ta Konuşma: ‘Yeşilçam’dan Günümüze İstanbul’un Yazlık Sinemaları’

Salt Araştırma Fonları’nın 10. Yıl Programı Sezen Kayhan’ın ‘Yeşilçam’dan Günümüze İstanbul’un Yazlık Sinemaları’ başlıklı konuşmasıyla devam ediyor. 14 Kasım Salı günü gerçekleştirilecek konuşmada İstanbul’daki yazlık sinemaların tarihine bir bakış atılacak.

2011 yılından bu yana faaliyetlerine devam eden kültür, sanat ve araştırma kurumu Salt’ın 2013’ten beri sürdürdüğü Salt Araştırma Fonları, 10. yılında kendi geçmişine bakıyor. Türkiye’de kent, toplum ve ekonomi tarihi ile 1950’ler sonrası sanat, mimarlık ve tasarım odaklı araştırmaların sonuçlarının bir seri etkinlikle değerlendirildiği 10. Yıl Programı sinema alanında yapılan araştırmalara da yer veriyor. Programın yeni ayağında akademisyen ve yönetmen Sezen Kayhan’ın ‘Yeşilçam’dan Günümüze İstanbul’un Yazlık Sinemaları’ başlıklı konuşmasına yer verilecek.

2017’de Salt Araştırma Fonları’yla desteklenen araştırmacılar arasında yer alan Kayhan, konuşmasında Yeşilçam döneminde altın çağını yaşayan ve bir tür sosyal merkez hâline gelen yazlık sinemaların televizyonların yaygınlaşmasıyla geçirdiği dönüşümü farklı yönleriyle ele alacak. Kayhan’ın konuşması sinemanın toplumsal ve kültürel karşılıkları kadar İstanbul’un 1950’li yıllardan itibaren dönüşümünü ve kültür hayatını düşünme ve değerlendirme imkânı sunuyor.

14 Kasım Salı günü saat 18.30’da Zoom üzerinden gerçekleştirilecek program herkese açık ve ücretsiz. Katılım için bu bağlantıdan kayıt yaptırmak yeterli. Etkinlikle ilgili detaylı bilgi edinmek içinse Salt’ın internet sitesini ziyaret etmek mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.