Şu An Okunan
13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Onur Ödülleri Açıklandı

13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Onur Ödülleri Açıklandı

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali kapsamında verilen Onur Ödülleri’nin bu yılki sahipleri belli oldu. Ödüller festivalin 16 Kasım’daki açılış töreninde sahiplerine takdim edilecek.

‘Herkes İçin Adalet’ sloganıyla bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilecek Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali‘nden detaylar belli olmaya başladı. 17-23 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival kapsamında her sene verilen Onur Ödülleri’nin bu yılki sahipleri açıklandı.

Festivalin Sinema Onur Ödülü, sinema ve tiyatro alanlarında uzun yıllar verdiği emek ve katkılarından dolayı oyuncu Ayşenil Şamlıoğlu’na, Akademik Onur Ödülü ise insan hakları ve ifade özgürlüğü konusunda sürdürdüğü çalışmalarından ötürü Prof. Dr. İoanna Kuçuradi’ye verilecek. Sinemaya Katkı Ödülleri’nin bu yılki sahipleri ise sinemanın tanıtılıp gelişmesine olan katkılarından dolayı sinema yazarı, eleştirmen Alin Taşçıyan’la pek çok filmin ortaya çıkışında olan emekleri sebebiyle görüntü yönetmeni Hüseyin Özşahin.

Öte yandan festivalin bu yılki Uzun Metraj Fi̇lm Program direktörlüğünü sinema yazarı, eleştirmen Franck Finance-Madureira üstlenecek. Cannes Film Festivali QUEER PALM’in kurucusu olan ve 2010 yılından beri başkanlığını yürüten Finance-Madureira, festivalin uzun metraj film programı ve jüri yapısını oluşturmak için Festival Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer ve Festival Direktörü Prof. Dr. Bengi Semerci’yle yakın temasta olacak.

Festivalin bu yılki afişi sanatçı Emre Senan’ın imzasını taşıyor.

Festivalin yarışmalı bölümleri için başvurular 1 Eylül’de sona erecek. Bu yılki teması ‘ifade özgürlüğü’ olarak belirlenen akademik program tebliğ başvuruları için ise son tarih 15 Eylül.

Onur Ödülleri, festivalin 16 Kasım’daki açılış töreninde sahiplerine sunulacak. 13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’ne dair güncel gelişmelere festivalin internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.