Şu An Okunan
30. Adana Altın Koza Film Festivali’nde Belgesel Film Yarışması Finalistleri Belli Oldu

30. Adana Altın Koza Film Festivali’nde Belgesel Film Yarışması Finalistleri Belli Oldu

18-24 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Belgesel Film Yarışması’na katılacak filmler belli oldu. Sekiz filmin yer alacağı yarışmada ödüller iki kategoride veriliyor.

Eylül ayının yaklaşmasıyla birlikte Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali için heyecan artarken programdan detaylar da belli olmaya devam ediyor. Onur Ödülleri ve Orhan Kemal Emek Ödülleri’nin bu yılki sahipleri ve festivalin yarışmalı bölümlerinde görev yapacak jüri üyelerinin açıklandığı festivalin programında yer alacak filmler de belli olmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde açıklanan Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması filmlerinin ardından festivalin Belgesel Film Yarışması’nda yarışacak yapımlar da belli oldu.

59 filmin başvuruda bulunduğu Belgesel Film Yarışması’na sekiz film seçildi. Yönetmen, akademisyen Dr. Musa Ak, yönetmen, yapımcı ve yazar Dr. Nafiseh Laleh ve yönetmen, senarist Rena Lusin Bitmez’den oluşan seçici kurulun kararıyla belirlenen filmler şu şekilde sıralanıyor: Ersin Erçin’in Aladağ ‘Bir Yürek Yangını’, Vahit Sarıtaş’ın Flaneuse, Tuba Deniz’in Hayal Eyler Gönül Geçmiş Zaman, Ömer Safa Umar’ın Heartbeat of Tribal Galaxy, Berfi Dicle Öğüt’ün İki Nehir Arasında, Gökmen Ulu’nun Komünist Osman, Kerem Soyyılmaz’ın Rodakis’i Ararken ve İsmet Arasan’ın Balkanların Türkçe Hafızası.

Ödüllerin iki kategoride verileceği yarışmada En İyi Belgesel Ödülü’nün sahibine 100 bin TL sunulacak. Ödülleri belgesel film yapımcısı, fotoğrafçı Coşkun Aral, yapımcı, yönetmen ve yazar Cengiz Özkarabekir, Belgesel Sinemacılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, yönetmen ve akademisyen Doç. Dr. Kurtuluş Özgen, yönetmen Mustafa Ünlü ve Belgesel Sinemacılar Birliği Kurucu Üyesi, yapımcı ve yönetmen Dr. Semra Güzel Korver’den oluşan jüri belirleyecek.

Detaylı bilgiye festivalin internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.