Şu An Okunan
30. Adana Altın Koza Film Festivali’nin Jüri Üyeleri Belli Oldu

30. Adana Altın Koza Film Festivali’nin Jüri Üyeleri Belli Oldu

18-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde jüri üyeleri belli oldu. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisi yönetmen Ömer Faruk Sorak başkanlığında toplanıyor.

Bu sene 30’uncu yaşını kutlama hazırlanan Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali‘nden detaylar belli olmaya devam ediyor. Daha önce festival kapsamında her sene verilen Onur ve Emek Ödülleri’nin bu yılki sahipleri açıklanmış; Onur Ödülleri’nin Perran Kutman ve Cihan Ünal’a, Orhan Kemal Emek Ödülleri’nin ise Belkıs Özener ve Ahmet Soner’e verileceği duyurulmuştu. Merve Dizdar’ın Cannes’da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandığı Nuri Bilge Ceylan imzalı Kuru Otlar Üstüne‘nin Türkiye prömiyerini festival kapsamında Adana’da yapacağı da programdan açıklanan detaylar arasındaydı. Son olarak festivalin jüri üyeleri de belli oldu.

Festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yönetmen Ömer Faruk Sorak’ın başkanlığını üstlendiği jüride oyuncu Bennu Yıldırımlar, oyuncu Cezmi Baskın, yazar, senarist Murat Uyurkulak, yapımcı Nefes Polat, kurgu yönetmeni Özcan Vardar, görüntü yönetmeni Özgür Eken, akademisyen Prof. Dr. Senem Erkılıç ve Sinematek Film Program Koordinatörü, sinema yazarı Senem Erdine yer alıyor. Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) En İyi Film Ödülü’nü belirleyen jüride Övgü Gökçe, Yeşim Burul ve Talip Ertürk görev alırken Film Yönetmenleri Derneği tarafından verilen Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü’nün sahibini yönetmenler Ceylan Özgün Özçelik, Emre Kayış ve Mahmut Fazıl Coşkun’dan oluşan jüri değerlendiriyor.

Ulusal Belgesel Film Yarışması jürisi belgesel film yapımcısı, fotoğrafçı Coşkun Aral, yapımcı, yönetmen ve yazar Cengiz Özkarabekir, Belgesel Sinemacılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, yönetmen ve akademisyen Doç. Dr. Kurtuluş Özgen, yönetmen Mustafa Ünlü ve Belgesel Sinemacılar Birliği Kurucu Üyesi, yapımcı ve yönetmen Dr. Semra Güzel Korver’den oluşuyor. Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda ise akademisyen Prof. Dr. Bülent Çaplı, oyuncu Feride Çetin, Uluslararası Burgas Film Festivali Direktörü Emil Ovanesov ve yönetmen İlker Savaşkurt görev yapıyor.

Festivalin Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması jüri üyeleri yönetmen, oyuncu Barış Atay, Diyarbakır Kısa Film Festivali Direktörü Serhat Gönen ve yönetmen, yapımcı Vuslat Saraçoğlu’ndan oluşurken Adana Kısa Film Yarışması’nda yer alacak filmler ise akademisyen Bülent Özkam, oyuncu Mine Çayıroğlu ve yönetmen, oyuncu Savaş Satış’ın yer aldığı jürinin kararıyla belirlenecek.

30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’ne dair güncel gelişmeler festivalin internet sitesi üzerinden takip edilebiliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.