Şu An Okunan
Antalya Film Forum Ödülleri Belli Oldu

Antalya Film Forum Ödülleri Belli Oldu

60. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek Antalya Film Forum’da dağıtılacak ödüller belli oldu. Toplamda 880 bin TL değerinde maddi ödülün yanı sıra her platformda özel ödüller de verilecek.

Antalya Altın Portakal Film Festivali 7-14 Ekim tarihleri arasında 60’ıncı kez kapılarını açacak. Festival kapsamında düzenlenen ortak yapım marketi ve proje geliştirme platformu Antalya Film Forum ise 8-10 Ekim tarihleri arasında fiziki, 10-12 Ekim tarihleri arasında çevrimiçi olmak üzere iki oturumlu gerçekleştirilecek. Toplamda beş bölümden oluşan Antalya Film Forum’un tüm kategorilerine başvurular geçtiğimiz günlerde sona erdi. Bu bölümlerden dağıtılacak ödüller belli olurken platforma ön jürinin kararıyla seçilen projeler önümüzdeki günlerde duyurulacak.

Antalya Film Forum yeni projelerin hayat geçirilmesine destek sağlamayı, ortak yapım olanaklarını artırmayı ve yerli yabancı film endüstrisi arasındaki bağı güçlendirmeyi amaçlıyor. Platformun Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu’nda jürinin kararıyla iki proje belirlenecek ve her birine 50 bin TL değerinde para ödülü verilecek. Yine bu bölümden bir projeye Film Standartları Post Prodüksiyon Ödülü verilirken bir proje de Filmarka Ekipman Desteği’nin sahibi olacak.

Uzun Metraj Kurmaca Work-in-Progress Platformu’nda seçilen projeye verilecek ödül 100 bin TL değerinde. 50 bin TL değerinde Jüri Özel Ödülü’nün de verileceği bölümde Netflix de bir ödül veriyor. Jürinin kararıyla Netflix Kurmaca Work-in-Progress Platformu Ödülü’ne layık bulunan proje 150 bin TL ile ödüllendirilecek. Başka Sinema Dağıtım ve Promosyon Ödülü ile Bando Post Renk Düzenleme Ödülü de yine bu kategoriden sahibini bulacak. Ayrıca Netflix geçen yıl olduğu gibi bu sene de Dizi/Kısa Dizi Pitching Platformu’ndan verilecek ana ödülün sponsorluğunu üstleniyor. Netflix’in sektöre yeni yetenekler kazandırmaya ve geliştirmeye yönelik yürüttüğü Grow Creative desteğiyle vereceği ödül 150 bin TL olarak belirlendi. Kariyerini dizi yazarlığı alanında geliştirmek isteyen katılımcıları içerik geliştirme aşamasında uygulamalı eğitimlerle desteklemeyi hedefleyen Netflix Series-Lab Programı Katılım Ödülü ile birlikte Color Up Renk Düzenleme Ödülü de bu bölümden sunulacak.

Belgesel Work-in-Progress Platformu’nda ödüle değer bulunan projeye 100 bin TL takdim edilirken bu bölümden verilecek diğer ödüller GeniusPark Renk Düzenleme Ödülü, Başka Sinema Dağıtım Ödülü ve Documentary Association of Europe (DAE) Teşvik Ödülü olarak sıralanıyor. Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu Pitching Platformu’ndan verilecek ödül ise 200 bin TL değerinde olup seçilen proje Fono Film tarafından verilecek Fono Film Post Prodüksiyon Ödülü’nün da sahibi olacak.

Antalya Film Forum’la ilgili gelişmelere Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.