30. Adana Altın Koza Film Festivali’nde Ulusal Yarışma Filmleri Belli Oldu
30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na katılacak filmler belli oldu. Seçkideki 11 filmden altısı dünya prömiyerini, ikisi de Türkiye prömiyerini festival kapsamında Adana’da yapacak.
Bu yıl 18-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali‘nin programı yavaş yavaş şekilleniyor. Her sene verilen Onur Ödülleri ve Orhan Kemal Emek Ödülleri’nin bu yılki sahipleri daha önce duyurulmuş, festivalin yarışmalı bölümlerinde görev yapacak jüri üyeleri de açıklanmıştı. Son olarak festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’na katılacak filmler de belli oldu.
45 filmin başvuru yaptığı ve aralarından 11 tanesinin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alacağı festival, Türkiye ve dünya prömiyerlerine de ev sahipliği yapıyor. Sinema yazarı, senarist Burak Göral, sinema yazarı Burçin S. Yalçın, sinema yazarı, akademisyen Janet Barış, yönetmen, senarist Hakan Haksun ve akademisyen Dr. Tuğçe Keleş’ten oluşan seçici kurulun belirlediği filmlerden altısı, yönetmenlerin ilk filmi olmalarıyla dikkat çekiyor. Yarışmaya seçilen filmlerin tamamı şöyle sıralanıyor: Alpgiray M. Uğurlu’nun Açık Kapılar Ardında, Umut Evirgen’in Annesinin Kuzusu, Eylem Kaftan’ın Bir Gün, 365 Saat, Fikret Reyhan’ın Cam Perde, Tufan Şimşekcan’ın Ceylin, Tunahan Kurt’un Karganın Uykusu, Büşra Bilginer’in Kıyıda, Esra Saydam ve Malik Isasis’in Öte, Umut Subaşı’nın Sanki Her Şey Biraz Felaket, Aslıhan Ünaldı’nın Suyun Üstü ve Filiz Kuka’nın Yüzleşme. Festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alacak filmlerden Açık Kapılar Ardında, Annesinin Kuzusu, Ceylin, Karganın Uykusu, Kıyıda ve Suyun Üstü dünya prömiyerini, Bir Gün, 365 Saat ve Öte ise Türkiye prömiyerini Adana’da yapacak.
En İyi Film Ödülü’nün 500 bin TL olduğu Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda tüm kategorilerde toplam 1 milyon 60 bin TL değerinde ödül dağıtılacak. Detaylı bilgiye festivalin internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.