Şu An Okunan
Antalya Film Forum’a Seçilen İlk Projeler Açıklandı

Antalya Film Forum’a Seçilen İlk Projeler Açıklandı

60. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında 8-10 Ekim tarihlerinde fiziki, 10-12 Ekim tarihlerinde ise çevrimiçi gerçekleştirilecek Antalya Film Forum’un iki bölümünde yarışacak projeler açıklandı.

Bu yıl 7-14 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Antalya Altın Portakal Film Festivali yaklaşırken festivalin ortak yapım marketi ve proje geliştirme platformu Antalya Film Forum‘dan detaylar belli olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde platformun tüm kategorilerinde dağıtılacak ödüller duyurulmuştu. Son olarak Antalya Film Forum’un iki bölümünde yarışacak projeler de açıklandı.

Bu yıl 21 başvurunun yapıldığı Uzun Metraj Kurmaca Work-in-Progress Platformu’nda yarışacak beş proje Netflix İçerik Alım Yöneticisi Ekin Gabay, yönetmen, senarist, yapımcı İlksen Başarır ve New Horizons Uluslararası Film Festivali Endüstri Direktörü Weronika Czołnowska’dan oluşan seçici kurul tarafından belirlendi. Seçilen filmlerin tamamı şu şekilde:

Döngü
Yönetmen: Erkan Tahhuşoğlu
Yapımcı: İris Tahhuşoğlu
Ortak Yapımcı: Gazmend Nela, Selda Taşkın

Güzel Bir Gece
Yönetmen: Ozan Yoleri,
Yapımcı: Ilgım Coşar, Alara Hamamcıoğlu

Karanlıkta Islık Çalanlar
Yönetmen: Pınar Yorgancıoğlu
Yapımcı: Zeynep Ekmekçi, Bekir Yusuf Açıksöz, Furkan Besli, Dilde Mahalli
Ortak Yapımcı: Vanya Rainova, Sandra Müller, Michael Eckelt

Sahibinden Rahmet
Yönetmen: Gözde Yetişkin, Emre Sert
Yapımcı: Ender Sevim, Kerem Çelebi

Suyun Yüzü
Yönetmen: Zeynep Köprülü
Yapımcı: Utku Zeka

32 başvurunun olduğu ve beşinin seçildiği Belgesel Work-in-Progress Platformu’nda ise projeleri CAT&Docs İçerik Alım ve Dağıtım Sorumlusu Aleksandra Derewienko, yazar, yönetmen Berna Gençalp ve IDFA Markets Yöneticisi, yapımcı Selin Melek Murat’ın yer aldığı seçici kurul değerlendirdi. Bu bölümde yarışacak filmlerin tamamı şöyle sıralanıyor:

Duvarların Dışında
Yönetmen: Mehdi Shabani
Yapımcı: Mehdi Shabani, Naomi Rene Cohen

Son Gecekondu
Yönetmen: Aysim Türkmen
Yapımcı: Ela Başak Atakan

Suya Düşenler
Yönetmen: Selen Heinz
Yapımcı: Yeşim Ustaoğlu, Behrooz Hashemian

Whose Dream Are You Living?
Yönetmen: Mohammad Tabarsa
Yapımcı: Mahnaz Tafagh
Ortak yapımcı: Gülce Öksüz

Zamanın Kıyısında Sınav
Yönetmen: İlkay Nişancı
Yapımcı: Hakan Fıçıcı

Festival kapsamında onuncusu düzenlenecek Antalya Film Forum’la ilgili gelişmeler Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin internet sitesi üzerinden takip edilebiliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.