Şu An Okunan
13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’nda En İyi Film ödülünü yönetmenliğini Alireza Khatami ve Ali Asgari’nin üstlendiği Fani Dizeler (Ayeh haye zamini) kazandı.

Hak ve özgürlük kavramlarını adalet ve hukuk zemininde tartışmaya açma hedefiyle yola çıkan Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali bu yıl 17-23 Kasım tarihlerinde gerçekleşti. ‘Herkes İçin Adalet’ temasıyla düzenlenen festivalin Atlas 1948 Sineması’nda düzenlenen ödül töreninde ödüller de sahiplerini buldu.

Başkanlığını senarist, yönetmen Yolande Zauberman’ın üstlendiği Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’nda Zauberman’a yönetmen Anna Margarita Albelo, film eleştirmeni ve programcısı Carmen Gray, film eleştirmeni Melis Behlil ve oyuncu Selen Öztürk eşlik etti. Jürinin kararıyla En İyi Film ödülü Alireza Khatami ve Ali Asgari imzalı Fani Dizeler (Ayeh haye zamini) filmine verilirken Jüri Özel Ödülü Amr Gamal imzalı Hayat Yükü (Al Murhaqoon) filminin oldu. Aslı Ildır, Rıza Oylum ve Sezen Sayınalp’ten oluşan Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) jürisi ise SİYAD Ödülü’nü Sepideh Farsi imzalı Deniz Kızı (La Sirène) filmine layık buldu.

13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nde ödül kazanan yapımların tamamı şu şekilde:

  • Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması En İyi Film: Fani Dizeler / Ayeh haye zamini (Yön. Alireza Khatami, Ali Asgari)
  • Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Özel Ödülü: Hayat Yükü / Al Murhaqoon (Yön. Amr Gamal)
  • Altın Terazi Kısa Metraj Kurmaca Film Yarışması En İyi Film: Sarı / Yellow (Yön. Elham Ehsas)
  • Altın Terazi Kısa Metraj Kurmaca Film Yarışması Jüri Özel Ödülü: Ben Sen O Biz Siz Onlar (Yön. Sevin Yaman)
  • Altın Terazi Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması En İyi Belgesel: Beyaz Dağın Çocukları (Yön. Yalçın Çiftçi)
  • Altın Terazi Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması Jüri Özel Ödülü: Suriyeli Kozmonot (Yön. Charles Emir Richards)
  • SİYAD Ödülü: Deniz Kızı / La Sirène (Yön. Sepideh Farsi)
  • Öğrenci Jürisi Ödülü: Karganın Uykusu (Yön. Tunahan Kurt)
  • Habertürk Seyirci Ödülü: Yeşil Hudut / Zielona granica (Yön. Agnieszka Holland)

13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’ne dair tüm gelişmelere festivalin internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.