Şu An Okunan
16. Köprüde Buluşmalar Ödülleri Sahiplerini Buldu

16. Köprüde Buluşmalar Ödülleri Sahiplerini Buldu

Köprüde Buluşmalar

Pandemi koşulları nedeniyle bu yıl tamamen çevrimiçi ortamda gerçekleştirilen Köprüde Buluşmalar’da ödüller sahiplerini buldu.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından İstanbul Film Festivali‘ne paralel olarak düzenlenen ve sinemacılara uluslararası ortaklıklar kurma konusunda zemin oluşturmayı amaçlayan Köprüde Buluşmalar’da ödüller sahiplerini buldu. Bu yıl pandemi koşulları nedeniyle tamamen çevrimiçi ortama taşınan etkinlik 2-9 Nisan tarihleri arasında düzenlendi. Etkinlik kapsamında 17 uzun metraj ve 4 belgesel film ile 5 dizi projesinin sunumları yapılırken post-prodüksiyonu devam eden 5 belgesel ve 2 uzun metraj filmin kapalı gösterimleri de gerçekleştirildi. 16. Köprüde Buluşmalar’da ödüller de çevrimiçi düzenlenen bir törenle sahiplerini buldu.

Köprüde Buluşmalar
‘Hatıraların Gölgesinde’

Köprüde Buluşmalar’ın Work in Progress ödüllerinde 30.000 TL’lik Anadolu Efes Ödülü ‘Kar ve Ayı’ filminin yönetmeni Selcen Ergun ile yapımcısı Nefes Polat’a verildi. Bu yıl ilk kez verilen ve filmin renk düzenleme ve çevrimiçi kurgu işlemlerini Berlin’de gerçekleştirmeyi kapsayan Cine Chromatix Post-prodüksiyon Ödülü ‘Eat Your Catfish’ belgesel filminin yönetmen ve yapımcıları Senem Tüzen, Noah Amir Arjomand ve Adam Isenberg’e sunuldu. Bu yıl ilk kez verilen bir başka ödül olan mute.istanbul Foley Ödülü ise ‘Unutma Biçimleri’ filminin yönetmeni Burak Çevik’e ve yapımcısı Selman Nacar’a verildi. Fragman House Ödülü’ne ‘Kar ve Ayı’ filmi layık bulunurken kazanan filme dağıtım garantisi sunan Başka Sinema Ödülü yönetmenliğini Şafak Şahin’in yaptığı ‘Hatıraların Gölgesinde’ filmine verildi. Daire Creative Görsel Tasarım Ödülü’nü ise Morteza Atabaki’nin ‘Halime’ adlı belgeseli kazandı.

Köprüde Buluşmalar
‘Salyangozlar’

Film Geliştirme Atölyesi Ödülleri’nde ise 50.000 TL değerindeki TRT Özel Ödülü’nü ‘Tereddüt Çizgisi’ projesinin yönetmeni Selman Nacar ile yapımcıları Burak Çevik ve Diloy Gülün kazandı. 30.000 TL’lik Köprüde Buluşmalar Ödülü’ne ise ‘Salyangozlar’ projesiyle yönetmen Gülten Taranç ve yapımcı Eylem Atakav layık bulundu. 8000 Avro CNC Ödülü ise ‘Şerife Tavşan’ projesinin yönetmeni Tareq Daoud ve yapımcısı Çiğdem Mater’e takdim edildi. Mattepost Post-prodüksiyon Online Ödülü yönetmenliğini Efe Öztezdoğan’ın üstleneceği ‘Road to Tokyo’ adlı belgesel projesine verilirken Postbıyık Ses Prodüksiyon Ödülü ‘The Eagle of Barwaq’ adlı projeye, Melodika Ses Ödülü ‘Sound Dreams of Istanbul’ adlı belgesele, Akdeniz Film Enstitüsü (MFI) Senaryo Atölyesi Ödülü ‘Kara Orman’ adlı projeye, SE-YAP Ödülü ‘Perşembe Gecesi Çok Karanlık’ adlı filme, Transilvania Pitch Stop Ödülü ise ‘Tussifed’ adlı projeye takdim edildi.

2-9 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Köprüde Buluşmalar ile ilgili ayrıntılı bilgi için İKSV’nin internet sitesi ziyaret edilebilir.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.