Şu An Okunan
17. Akbank Kısa Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu

17. Akbank Kısa Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu

Akbank Kısa Film Festivali

Bu yıl çevrimiçi olarak gerçekleştirilen Akbank Kısa Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu.

Bu yıl 22 Mart – 1 Nisan tarihleri arasında, pandemi koşulları nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleştirilen Akbank Kısa Film Festivali’nde ödüller açıklandı. Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı ve Festival Direktörü Selim Evci tarafından Akbank Sanat’ın YouTube kanalında yapılan yayınla ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödül kazanan filmler duyuruldu.

Festivalin ‘Ulusal Yarışma Festival Kısaları Bölümü’nde jüri oyuncu Nilay Erdönmez, yönetmen Murat Düzgünoğlu, kurgucu Aylin Zoi Tinel, yönetmen İnan Temelkuran ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’dan oluşturulmuştu. Jüri, Murat Uğurlu imzalı Tapınak‘a En İyi Film ödülünü verirken Serhat Karaaslan’ın yeni filmi Suçlular da Mansiyon ödülüne layık bulundu.

Akbank Kısa Film Festivali
I Am Afraid to Forget Your Face

‘Uluslararası Yarışma Dünyadan Kısalar Bölümü’nde ise yönetmenliğini Sameh Alaa’nın üstlendiği I Am Afraid to Forget Your Face En İyi Film ödülünü kazandı. Brúsi Ólason’un Dalia ve Ali Asgari’nin Witness adlı filmleri ise Mansiyon ödülünü paylaştı. Akbank Kısa Film Festivali’nin uluslararası yarışmasında jüri kurgucu Mary Stephen, oyuncu Samar Qupty, görüntü yönetmeni Krum Rodriguez, oyuncu İlker Kaleli ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’dan oluşturulmuştu.

Türkiye’deki en önemli kısa film etkinliklerinden birisi olma özelliği taşıyan Akbank Kısa Film Festivali‘nde bu yıl 37 ülkeden 90 kısa ve 3 uzun metraj film festivalde seyirciyle buluştu. Gösterimleri yapılan kısa filmlerin yanı sıra festival boyunca kısa filmcilik ve sinema üretimi üzerine paralel etkinlikler de düzenlendi.

Festival hakkında detaylı bilgiye Akbank Sanat’ın internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.