Şu An Okunan
17. Köprüde Buluşmalar Ödülleri Sahiplerini Buldu

17. Köprüde Buluşmalar Ödülleri Sahiplerini Buldu

Köprüde Buluşmalar

Her sene İstanbul Film Festivali bünyesinde düzenlenen Köprüde Buluşmalar’da ödüller 17’nci kez sahiplerini buldu.

Türkiye’den ve komşu ülkelerden yapımcı, yönetmen ve senaristleri uluslararası sinema profesyonelleriyle bir araya getiren Köprüde Buluşmalar, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından İstanbul Film Festivali‘ne paralel olarak düzenleniyor. Pandemi koşullarından dolayı son iki yıldır çevrimiçi ortamda düzenlenen organizasyonun 17’nci edisyonu 14-15-16 Nisan tarihleri arasında çevrimiçi ve fiziksel olarak gerçekleştirildi. Anadolu Efes’in ana destekçisi olduğu ve ilk kez hibrit formatta düzenlenen etkinlik kapsamında 19 uzun metrajlı ve 1 belgesel film ile 6 dizi projesinin sunumları yapılırken post-prodüksiyonu devam eden 1 belgesel ve 5 uzun metrajlı filmin kapalı gösterimleri de gerçekleştirildi. Organizasyon kapsamında verilen ödüllerin de sahiplerini bulmasıyla Köprüde Buluşmalar sona erdi.

Köprüde Buluşmalar’ın Work in Progress ödüllerinde 30.000 TL’lik Anadolu Efes Ödülü ‘Tavşan İmparatorluğu’ filminin yönetmeni Seyfettin Tokmak ile yapımcısı Zeynep Koray’a verildi. ‘Tavşan İmparatorluğu’ mute.istanbul Foley Ödülü’nün de sahibi oldu. İlki geçen yıl verilen ve filmin renk düzenleme ve çevrimiçi kurgu işlemlerini Berlin’de gerçekleştirmeyi kapsayan Cine Chromatix Post-prodüksiyon Ödülü ‘Road To Tokyo’ filminin yönetmenleri Efe Öztezdoğan ve İpek Kent ile yapımcıları Aslıhan Altuğ ve Haluk Koçak’a sunuldu. Kazanan filme dağıtım garantisi, dağıtımcı payı almadan gösterim imkânı ve dağıtım sırasında tanıtım desteği veren Başka Sinema Ödülü ise yönetmenliğini Melisa Önel’in, yapımcılığını da Alara Hamamcıoğlu, Susanne Mann, Paul Zischler ve Jelena Angelovski’nin üstlendiği ‘Aniden’ filmine verildi. Fragman House Ödülü ‘Sanki Her Şey Biraz Felaket’ filminin yönetmeni Umut Subaşı’na ve yapımcısı Cemre Erül’e takdim edildi. Daire Creative Görsel Tasarım Ödülü ise Orçun Köksal’ın ‘Bars’ filmine gitti. Filmin yapımcılığını yönetmen Köksal’la birlikte Arda Çiltepe ve Kadir Doğulu üstleniyor.

Film Geliştirme Atölyesi Ödülleri’nde ise 50.000 TL değerindeki TRT Özel Ödülü’nü ‘Lo-Fi’ projesinin yönetmeni Alican Durbaş ile yapımcısı İpek Erden kazandı. ‘Lo-Fi’ etkinlik kapsamında verilen SE-YAP Ödülü’nün de sahibi oldu. 30.000 TL’lik Köprüde Buluşmalar Ödülü ‘İnce Bir Alaydan’ projesiyle yönetmen Ozan Takış ve yapımcı Tolga Topçu’ya verilirken 8000 Avro değerindeki CNC Ödülü ise ‘Annelerim’ (Çiroken Dayikemin) projesinin yönetmeni Mizgin Müjde Arslan ile yapımcısı Seray Genç’in oldu. Mattepost Post-prodüksiyon Online Ödülü yönetmenliğini Burcu Aykar’ın üstleneceği ‘Gölgeler Çekildiğinde’ film projesine verildi. ‘Gölgeler Çekildiğinde’ Transilvania Pitch Stop Ödülü’ne de layık bulundu. Postbıyık Ses Prodüksiyon Ödülü ‘Nukri’ adlı projeye, Melodika Ses Ödülü ‘DJ Ahmet’ adlı projeye, Akdeniz Film Enstitüsü (MFI) Senaryo Atölyesi Ödülü ise ‘Heterotopia’ adlı projeye sunuldu.

Köprüde Buluşmalar’ın OGM Pictures desteğiyle gerçekleştirilen Köprüde Buluşma: Diziler atölyesi kapsamında iki ödül veriliyor. 30.000 TL değerindeki OGM Pictures Özel Ödülü yönetmenliğini Çağıl Bocut ve Ömer Kula’nın, yapımcılığını da Çağlar Bocut’un üstlendiği ‘Kıyı’ projesine verildi. OGM Pictures Mansiyon Ödülü ise ‘Zaman Yolcusu Kreta’ adlı dizi projesiyle yönetmen Özge Tığlı Taşlı ve yapımcı Nesra Gürbüz’ün oldu.

14-15-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Köprüde Buluşmalar ile ilgili ayrıntılı bilgi için İKSV’nin internet sitesi ziyaret edilebilir.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.