Şu An Okunan
19. Akbank Kısa Film Festivali’nin Jüri Üyeleri Belli Oldu

19. Akbank Kısa Film Festivali’nin Jüri Üyeleri Belli Oldu

2-12 Mayıs tarihleri arasında 19. kez gerçekleştirilecek Akbank Kısa Film Festivali’nin yarışmalarında görev yapacak jüri üyeleri belli oldu.

Türkiye’nin en önemli kısa film festivallerinden biri olma niteliği taşıyan Akbank Kısa Film Festivali‘nden detaylar belli olmaya başladı. Pandemi şartlarından dolayı son iki senedir çevrimiçi ortama taşınan festival fiziki mekânlardaki gösterimlerine geri dönüyor. 2-12 Mayıs tarihleri arasında Akbank Sanat’ta gerçekleştirilecek festival çevrimiçi olarak da takip edilebilecek.

‘Festival Kısaları’, ‘Dünyadan Kısalar’, ‘Genç Bakışlar’, ‘Kısadan Uzuna’, ‘Deneyimler’, ‘Belgesel Sinema’, ‘Perspektif’, ‘Özel Gösterim’ ve ‘Forum’ olmak üzere dokuz kategoride düzenlenen festivalin direktörlüğünü Selim Evci üstleniyor. Bu yıl yerli ve yabancı toplam 2 bin 237 kısa filmin başvuru yaptığı festivalin ulusal ve uluslararası yarışmalarında görev yapacak jüri üyeleri de belli oldu.

Festivalin Ulusal Yarışma Festival Kısaları bölümünde görev yapacak jüri, oyuncu Beren Saat, yönetmen Umut Aral, oyuncu Ekin Koç, kurgucu Ali Aga ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’dan oluşuyor. Uluslararası Yarışma Dünyadan Kısalar bölümünün jüri üyeleri ise oyuncu Mina Kavani, yönetmen Jonas Matzow Gulbrandsen, oyuncu Nik Xhelilaj, MUBI Türkiye direktörü Cem Altınsaray ve Derya Bigalı olarak belirlendi. Forum Senaryo Yarışması jürisi oyuncu Merve Dizdar, yönetmen Emre Kayiş ve oyuncu, oyun yazarı Berkay Ateş’ten oluşurken bu yıl ikincisi düzenlenecek Genç Bakışlar bölümü jürisinde ise oyuncu Pınar Deniz, yönetmen Ziya Demirel ve müzisyen Saki Çimen görev alıyor.

Gösterimlerin yanı sıra atölye ve söyleşi gibi etkinliklerin de dâhil olduğu zengin bir program sunmaya hazırlanan 19. Akbank Kısa Film Festivali’yle ilgili detaylı bilgiye Akbank Sanat’ın internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.