Şu An Okunan
Sinematek Hakkâri’de Bir Mevsim’i Restore Ediyor

Sinematek Hakkâri’de Bir Mevsim’i Restore Ediyor

Sinematek/Sinema Evi, yönetmenliğini geçen sene aramızdan ayrılan Erden Kıral’ın üstlendiği, senaryosunu Onat Kutlar’ın kaleme aldığı Hakkâri’de Bir Mevsim filmini restore ediyor.

Sinematek/Sinema Evi, Hakkâri’de Bir Mevsim (1983) filmini restore edeceğini duyurdu. Kadıköy Belediyesi’nin film restorasyonu alanındaki bu ilk çalışması Kurukahveci Mehmet Efendi’nin katkılarıyla, Atlas Post Production tarafından gerçekleştirilecek.

Hakkâri’de Bir Mevsim, yazar Ferit Edgü’nün er-öğretmen olarak görev yaptığı Hakkâri’nin Pirkanis köyünde yaşadıklarını, gerçekle düşü bir arada kurgulayarak anlattığı ve 1977’de yayımlanan “O” adlı romanından uyarlandı. Filmin senaryosunu Türk Sinematek Derneği’nin kurucusu, şair Onat Kutlar kaleme aldı. Bereketli Topraklar Üzerinde (1980), Ayna (1984), Mavi Sürgün (1993) gibi pek çok unutulmaz filmde imzası olan ve geçen sene aramızdan ayrılan Erden Kıral’ın yönetmenliğini üstlendiği filmin başrolünde Genco Erkal yer alıyor. Filmde Erkal’a Erkan Yücel, Şerif Sezer, Rana Cabbar, Erol Demiröz, Macit Koper, Zeynep Irgat ve Berrin Koper gibi usta isimler eşlik ediyor.

Gösterimi sıkıyönetim tarafından yasaklanan film, 1983’te Berlin Film Festivali’nde Gümüş Ayı ve FIPRESCI ödüllerine layık bulundu. Film 1988 SİYAD Ödülleri’nde En İyi Senaryo ve En İyi Görüntü Yönetimi ödüllerini kazanırken Erkan Yücel’e de Özel Ödül verildi.

Hakkâri’de Bir Mevsim‘in restorasyonuyla ilgili detaylı bilgiye Sinematek/Sinema Evi’nin internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.