Şu An Okunan
19. Köprüde Buluşmalar Ödülleri Sahiplerini Buldu

19. Köprüde Buluşmalar Ödülleri Sahiplerini Buldu

Her sene İstanbul Film Festivali bünyesinde düzenlenen Köprüde Buluşmalar’da ödüller 19’uncu kez sahiplerini buldu.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından her sene İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenen Köprüde Buluşmalar 24-26 Nisan tarihlerinde 19’uncu kez gerçekleştirildi. Türkiye ve komşu ülkelerden yapımcı, yönetmen ve senaristleri uluslararası sinema profesyonelleriyle buluşturan organizasyon kapsamında 13 uzun metraj, 4 belgesel film, 6 dizi ve 7 kısa film projesinin sunumları yapılırken post-prodüksiyonu devam eden 4 uzun metraj ve 2 belgesel filmin gösterimleri de gerçekleştirildi. Organizasyon kapsamında verilen ödüllerin de sahiplerini bulmasıyla Köprüde Buluşmalar sona erdi.

Anadolu Efes’in ana destekçisi olduğu Köprüde Buluşmalar’ın Work in Progress projelerini değerlendiren jüride Karim Aitouna, Nazlı Elif Durlu ve Thanos Stavropoulos yer aldı. Anadolu Efes Ödülü’nü Morteza Atabaki’nin yapımcısı ve yönetmeni olduğu ’32 Metre’ filmine veren jüri, Daire Creative Görsel Tasarım Ödülü’nü ise yönetmenliğini Ziya Demirel’in, yapımcılığını Anna Maria Aslanoğlu’nun üstlendiği ‘En Güzel Cenaze Şarkıları’na layık buldu.

Film Geliştirme Atölyesi’ndeki projeleri Artem Vasyliev, Dries Phlypo ve Meryem Yavuz’dan oluşan jüri değerlendirdi. Projelerin ‘hevesli, zeki, cesur, yaratıcı ve özgün’ olmaları gibi kriterleri dikkate eden jürinin kararıyla Köprüde Buluşmalar Ödülü ‘Yabancı’ projesiyle yönetmen Nesli Özalp ve yapımcı Evrim İnci’ye verildi. Melodika Ses Ödülü yönetmen Alkım Özmen ve yapımcı Samet Hamiş’in ‘Benim Mutlu Ailem’ projesine, Postgarden Renk Düzenleme Prodüksiyon Ödülü yönetmen Ayça Çiftçi ve yapımcı Elif Akçalı’nın ‘Saadet’ projesine, Akdeniz Film Enstitüsü (MFI) Senaryo Atölyesi Ödülü ise yönetmen Ayşe Altınok ve yapımcı Şebnem Kitiş’in ‘Minderkafa’ projesine gitti.

Köprüde Buluşmalar’ın OGM Pictures desteğiyle gerçekleştirilen Köprüde Buluşma: Diziler Atölyesi’ndeki projeleri Ahu Türkpençe, İnci Gülen Oarr ve Nilgün Önes’ten oluşan jüri değerlendirdi. Atölye kapsamında verilen OGM Pictures Özel Ödülü Sefa Öztürk’ün yazıp yönettiği, yapımcılığını Diloy Gülün’ün üstlendiği ‘Ladies’ projesinin oldu. Celine Roustan, Hakim Mao ve Onur Sefer’den oluşan jürinin değerlendirdiği Kısa Film Atölyesi’nde ise Public Film Ödülü yönetmen Sertaç Koyuncu ve yapımcı Diler Ercan’ın ‘Canavarlar Gerçek midir?’ projesine verilirken Public Film Özel Mansiyon Ödülü’nü ise yönetmenliğini Ali Baran Baz’ın, yapımcılığını Umut Karahan’ın üstlendiği ‘Yersizyurt’ projesi kazandı.

19. Köprüde Buluşmalar’la ilgili ayrıntılı bilgiye İKSV’nin internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.