Şu An Okunan
20. Akbank Kısa Film Festivali’nin Jüri Üyeleri Belli Oldu

20. Akbank Kısa Film Festivali’nin Jüri Üyeleri Belli Oldu

25 Mart – 4 Nisan tarihlerinde 20. kez gerçekleştirilecek Akbank Kısa Film Festivali’nin ulusal ve uluslararası yarışmalarında görev yapacak jüri üyeleri belli oldu.

Türkiye’nin en önemli kısa film festivallerinden birisi olma niteliği taşıyan Akbank Kısa Film Festivali‘ne dair detaylar belli olmaya başladı. Bu sene 20. yaşını kutlamaya hazırlanan festival 25 Mart – 4 Nisan tarihlerinde, İstanbul’un iki yakasına yayılan fiziki mekânlarda gerçekleştirilecek. Gösterimler çevrimiçi olarak da takip edilebilecek. ‘Festival Kısaları’, ‘Dünyadan Kısalar’, ‘Genç Bakışlar’, ‘Kısadan Uzuna’, ‘Deneyimler’, ‘Belgesel Sinema’, ‘Perspektif’, ‘Özel Gösterim’ ve ‘Forum’ olmak üzere dokuz kategoride düzenlenen festival her sene olduğu gibi Türkiye ve dünya sinemasından pek çok filmi seyirciyle buluşturacak. Bu yıl yerli ve yabancı toplam 2 bin 421 kısa filmin başvuru yaptığı festivalin ulusal ve uluslararası yarışmalarında görev yapacak jüri üyeleri de belli oldu.

Festivalin Ulusal Yarışma Festival Kısaları jürisinde oyuncu Gökçe Bahadır, yönetmen Ozan Açıktan, yazar ve yönetmen Erkan Kolçak Köstendil, oyuncu Ece Dizdar ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı yer alıyor. Uluslararası Yarışma Dünyadan Kısalar bölümünün jüri üyeleri ise yönetmen Tahmina Rafaella, oyuncu Mehmet Günsür, cast direktörü Viorica Capdefier, yönetmen Ali Asgari ve Derya Bigalı olarak belirlendi. Forum Senaryo Yarışması jürisi yönetmen Ceylan Özgün Özçelik, yazar Nermin Yıldırım ve oyuncu Tansu Biçer’den oluşurken bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Genç Bakışlar bölümü jürisinde ise oyuncu Melisa Şenolsun, yapımcı Müge Büyüktalaş ve yönetmen Sinan Kesova görev alıyor.

20. Yıl Özel Konuğu Nuri Bilge Ceylan

Akbank Kısa Film Festivali gösterimlerin yanı sıra atölye ve söyleşi gibi etkinliklerin de dâhil olduğu zengin bir programa sahip. Festival 20’nci yılını kutladığı bu edisyonunda son filmi Kuru Otlar Üstüne‘yle (2023) Cannes’dan ödülle dönen (Merve Dizdar-En İyi Kadın Oyuncu) yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ı konuk ediyor. Ceylan’ı sinemaseverlerle buluşturan festival İranlı yönetmen Ali Asgari, yönetmen Ozan Açıktan, belgesel yönetmeni Sarah Francis gibi pek çok ismin deneyimlerini aktaracağı söyleşilere ev sahipliği yapıyor.

Programı yavaş yavaş şekillenen festivalde Erişilebilir Her Şey sosyal girişimi de bir etkinlik düzenleyecek. Sürdürülebilirlik temalı filmlerden oluşan bir özel gösterimin yapılacağı da açıklanan detaylar arasında.

Direktörlüğünü yönetmen ve senarist Selim Evci’nin üstlendiği 20. Akbank Kısa Film Festivali’ne dair detaylı bilgi edinmek için Akbank Sanat’ın internet sitesi ziyaret edilebilir.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.