Şu An Okunan
Aslı Ildır ile ‘Kadınların Sineması’ Semineri Beyoğlu Sineması’nda

Aslı Ildır ile ‘Kadınların Sineması’ Semineri Beyoğlu Sineması’nda

Altyazı Sinema Seminerleri’nin Beyoğlu Sineması’ndaki programı bu hafta Aslı Ildır’ın ‘Kadınların Sineması’ semineriyle devam ediyor. Bir günlük yoğunlaştırılmış seminerde feminist sinemanın ve sinemada feminizmin izlerine bakılacak.

Altyazı Sinema Derneği’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İBB Miras ekipleri tarafından restore edilen ve yeniden seyirciye açılan Beyoğlu Sineması’yla ortaklaşa düzenlediği Altyazı Sinema Seminerleri, sinema tarihinin farklı yakalarına ve üretim biçimlerine uzanan tek seanslık eğitimlerden oluşuyor. Altyazı eğitmenlerinin bu programa özel hazırladıkları ikişer saatlik seminerler Beyoğlu Sineması’nın etkinlik alanında düzenlenirken film dilinden sinemanın tarihyazımına, feminist sinemadan karşı sinemaya farklı bağlamlara ve uzmanlık alanlarına açılıyor.

Engin Ertan’ın ‘Sinema Tarihine Alternatif Bir Bakış’ semineriyle başlayan ve Ayça Çiftçi’nin ‘Film Dili’ semineriyle devam eden seri, Aslı Ildır’ın ‘Kadınların Sineması’ semineriyle devam ediyor. 18 Şubat Pazar günü Beyoğlu Sineması’nın etkinlik alanında, 15.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek eğitimde sinema tarihine kadın yönetmenler üzerinden bakılırken feminist sinemanın izleri incelenecek. Tamamen ücretsiz olarak, kısıtlı bir kontenjanla gerçekleştirilecek seminere İstanbul Senin uygulaması üzerinden kayıt yaptırmak mümkün. Uygulamanın İBB Kültür bölümünden etkinlikler listesine ulaşıp kayıt işlemi gerçekleştirilebiliyor. Kontenjanın dolması nedeniyle kayıt yaptıramamanız hâlinde etkinlik günü ve saatinde Beyoğlu Sineması’na uğrayıp müsait yer varsa seminere katılabilirsiniz.

Aslı Ildır ile ‘Kadınların Sineması’ Seminerinde Ne Konuşulacak?

Sinema tarihi boyunca ve çeşitli coğrafyalarda erkek egemen düzene başkaldırmış, kimileri tarihten silinmiş ve kimileri yeni ya da yeniden keşfedilen kadınların sinemasından bahsedeceğimiz bu haftada, feminist sinemanın ve sinemada feminizmin izlerine bakacağız.

Aslı Ildır Kimdir?

Boğaziçi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Film Çalışmaları eğitiminin ardından Bahçeşehir Üniversitesi’nde Sinema-Televizyon yüksek lisansını bitirdi. Halen Antwerp Üniversitesi ve Koç Üniversitesi’nde Film Çalışmaları ve Görsel Kültür üzerine doktora yapıyor ve yayın kurulunda yer aldığı Altyazı Sinema Dergisi’nde editör olarak çalışıyor. 2017’de sinema yazarı olarak Berlin ve Saraybosna Film Festivalleri’nin Talent Campus programlarına seçildi. Ayrıca Boğaziçi Üniversitesi ve Koç Üniversitesi’nde film üzerine dersler veriyor.

Altyazı Sinema Seminerleri’nin Beyoğlu Sineması’ndaki 4 haftalık programının tamamı ise şu şekilde:

  1. HAFTA: Sinema Tarihine Alternatif Bir Bakış – Engin Ertan – 4 Şubat Pazar, saat: 15.00-17.00
  2. HAFTA: Film Dili – Ayça Çiftçi – 11 Şubat Pazar, saat: 15.00-17.00
  3. HAFTA: Kadınların Sineması – Aslı Ildır – 18 Şubat Pazar, saat: 15.00-17.00
  4. HAFTA: Karşı Sinema – Fırat Yücel – 25 Şubat Pazar, saat: 15.00-17.00

Altyazı Sinema Seminerleri’nin tamamına ulaşmak için tıklayın.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.