Şu An Okunan
43. İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Yarışma Jürisi Açıklandı

43. İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Yarışma Jürisi Açıklandı

Bu yıl 43. kez düzenlenecek İstanbul Film Festivali’nde ulusal yarışmalarda görev yapacak jürilerin tamamı belli oldu. Ulusal Yarışma jürisi yönetmen, senarist ve yapımcı Aslı Özge başkanlığında toplanıyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 17-28 Nisan tarihlerinde 43. kez düzenlenecek İstanbul Film Festivali‘ne dair detaylar belli olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde festivalin Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü, Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması’nda görev yapacak jüri üyeleri açıklanmıştı. Son olarak İKSV, festivalin Ulusal Yarışma filmlerini değerlendirecek jüri üyelerini duyurdu. Böylece 43. İstanbul Film Festivali’nin ulusal yarışmalarında görev yapacak jürilerin tamamı açıklanmış oldu.

Bu yıl Ulusal Yarışma jürisine yönetmen, senarist ve yapımcı Aslı Özge başkanlık ediyor. Jüride Özge’ye oyuncu Merve Dizdar, görüntü yönetmeni Barış Aygen, sanatçı Halil Altındere ve müzisyen Ekin Fil eşlik ediyor. Ulusal Yarışma’da Altın Lale En İyi Film, En İyi Yönetmen ve Jüri Özel Ödülü dâhil toplam on dalda ödül veriliyor. En İyi Film ödülünün sahibi İKSV tarafından 300.000 TL para ödülüyle desteklenecek. Festivalin Onat Kutlar anısına verilen Jüri Özel Ödülü, geçtiğimiz yıl itibariyle Kariyo & Ababay Vakfı Jüri Özel Ödülü olarak verilirken ödülü kazanan film 150.000 TL ile ödüllendirilecek. En İyi Yönetmen ödülünün sahibine 75.000 TL para ödülü sunulan festivalin diğer dallarında verilen ödüller ise 25.000 TL değerinde.

Festivalin ulusal yarışmalarında yer alacak filmleri de kapsayan programının tamamı Mart ayı sonunda açıklanacak. 43. İstanbul Film Festivali’ne dair detaylı bilgiye festivalin internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.