Şu An Okunan
‘Altyazı Seçti’ Gösterimleri Beyoğlu Sineması’nda Başlıyor!

‘Altyazı Seçti’ Gösterimleri Beyoğlu Sineması’nda Başlıyor!

Altyazı Sinema Derneği, Beyoğlu Sineması’nda yeni bir gösterim programına başlıyor. Altyazı ekibinin seçkisiyle oluşturulan programda güncel ve klasik yapımlar Beyoğlu Sineması’nda seyirciyle buluşacak ve ardından filme dair söyleşiler gerçekleştirilecek. İlk film Justine Triet imzalı Bir Düşüşün Anatomisi.

Altyazı Sinema Derneği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İBB Miras ekipleri tarafından restore edilen ve yeniden seyirciye açılan Beyoğlu Sineması’yla yeni bir işbirliğine başlıyor. ‘Altyazı Seçti’ başlığında bir araya gelecek film seçkisi, Altyazı ekibinin seçimiyle oluşturulacak ve film gösterimlerinin yanı sıra filmlerden sonra yapılacak söyleşilerden oluşacak. Program, 18 Şubat Pazar günü yapılacak Bir Düşüşün Anatomisi (Anatomie d’une chute, 2023) gösterimiyle başlayacak.

Justine Triet imzalı filmin gösteriminin ardından sinema yazarı ve akademisyen Ayça Çiftçi ile yazar Hakan Bıçakcı’nın konuşmacı olarak katılacağı bir söyleşi gerçekleştirilecek. Ekrem Buğra Büte’nin de moderatör olarak görev alacağı söyleşide geçtiğimiz yılın en iyi filmleri arasında gösterilen film senaryo yapısından mahkeme filmlerinin kodlarıyla oynama biçimine farklı yönleriyle değerlendirilecek.

18 Şubat Pazar günü gerçekleştirilecek Bir Düşüşün Anatomisi gösterimi saat 17:30‘da başlayacak. Söyleşinin başlangıç saati ise 20:00. Beyoğlu Sineması’nda gerçekleştirilecek gösterim ve söyleşi tamamen ücretsiz olacak. Etkinliğe İstanbul Senin uygulaması üzerinden kayıt yaptırmak mümkün. Uygulamanın İBB Kültür bölümünden etkinlikler listesine ulaşıp kayıt işlemi gerçekleştirilebiliyor.

Bir Düşüşün Anatomisi Üzerine

Justine Triet imzalı Bir Düşüşün Anatomisi, dünya prömiyerini geçtiğimiz yıl Cannes’ın ana yarışmasında yaptı ve burada büyük ödül Altın Palmiye’yi kazandı. Film gerek senaryosu, gerek başroldeki Sandra Hüller’in performansı, gerekse de kabiliyetli rejisiyle hem seyircinin hem de eleştirmenlerin büyük beğenisini topladı. Sonrasında devam eden ödül sezonunda da öne çıkan yapımlar arasında yer alırken 11 Mart gecesi sahiplerini bulacak Oscarlar’da da En İyi Film dâhil olmak üzere tam 5 dalda ödüle aday gösterildi. Film, Fransa Alpleri’nde bir inziva evinde yaşayan bir ailenin başına gelen korkunç bir olayın ardından yaşananları, olayın mahkeme salonuna taşınmasını ve yalnızca gerçekte ne yaşandığının değil aile dengelerinin de otopsi masasına yatırılmasını takip ediyor. Altyazı’nın geleneksel yıl sonu listelerinde de ‘2023’ün En İyi Filmi’ seçilen Bir Düşüşün Anatomisi, ‘Altyazı Seçti’ seçkisinin ilk filmi olarak seyirciyle buluşacak.

Beyoğlu Sineması’nın Şubat programıyla ilgili detaylı bilgi edinmek için tıklayın.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.