Şu An Okunan
43. İstanbul Film Festivali’nde Jüriler Açıklanmaya Başladı

43. İstanbul Film Festivali’nde Jüriler Açıklanmaya Başladı

Bu yıl 43. kez düzenlenecek İstanbul Film Festivali’nden detaylar belli olmaya başladı. Festivalin Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü, Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması’nda görev yapacak jüri üyeleri belli oldu.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen ve bu yıl 17-28 Nisan tarihleri arasında 43. kez buluşmaya hazırlanan İstanbul Film Festivali‘ne dair detaylar belli olmaya başladı. Her yıl Türkiye sineması tarihinden önemli bir yapımın restorasyonuna vesile olarak yeniden seyirciye kazandıran festivalin bu sene Atıf Yılmaz imzalı Hayallerim, Aşkım ve Sen‘i (1987) yeniden beyazperdeye taşıyacağı daha önce açıklanmıştı. İKSV senaryosunu Ümit Ünal’ın kaleme aldığı, başrollerini Türkan Şoray ve Oğuz Tunç’un paylaştığı filmin restorasyonunun Atlas Post Production tarafından yapılacağını duyurmuştu. Son olarak festivalde görev yapacak jüri üyelerinin bir kısmı da belli oldu.

Festivalin Ulusal Yarışma’da yer alan ilk filmleri değerlendiren Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü jürisi yönetmen Orçun Köksal, yapımcı İpek Erden ve yönetmen Nesimi Yetik’ten oluşuyor. Ödülü kazanan filmin yönetmeni, sonraki çalışmalarına teşvik olması amacıyla 50.000 TL para ödülüyle destekleniyor. Ulusal Belgesel Yarışması’nda En İyi Belgesel’e sunulacak 30.000 TL para ödülünü belirleyecek jüride yönetmen Berna Gençalp, yönetmen Hüseyin Karabey ve sinema yazarı Evrim Kaya yer alıyor. Kısa film yapımını teşvik etmeyi ve bu alandaki gelişimi destekleyerek nitelikli kısa filmlerin seyirciyle buluşacağı bir alan yaratmayı amaçlayan Ulusal Kısa Film Yarışması jürisinde ise yönetmen Kasım Ördek, yönetmen ve görsel sanatçı Zeynep Demirhan, oyuncu, yazar ve yönetmen Barış Gönenen görev alıyor.

43. İstanbul Film Festivali’ne dair tüm gelişmeler festivalin internet sitesi üzerinden takip edilebiliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.