Şu An Okunan
Altyazı Sinema Sohbetleri Müze Gazhane’de Başlıyor

Altyazı Sinema Sohbetleri Müze Gazhane’de Başlıyor

Altyazı Sinema Derneği’nin Müze Gazhane’yle ortaklaşa düzenlediği Altyazı Sinema Sohbetleri, 3 Şubat Cumartesi günü başlıyor. Tür sinemasına odaklanacak ve her hafta başka bir filmin konu edileceği sohbetlerin ilki Aylak Vampirler üzerine olacak.

Altyazı Sinema Derneği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılında kültür-sanat alanına kazandırdığı Müze Gazhane‘de yeni bir etkinlik serisine başlıyor. Altyazı yazarları Aslı Ildır ve Ekrem Buğra Büte’nin gerçekleştireceği ‘Altyazı Sinema Sohbetleri’ sinemanın çeşitli yakalarına uzanıyor ve farklı türlerin oyun alanına giriyor. Her ay bir türe odaklanacak tema doğrultusunda o türün öne çıkan örneklerinin değerlendirildiği sohbetler haftalık olarak düzenlenecek. Her hafta tür sinemasında önemli izler bırakmış bir filmin konuşulacağı söyleşilerde bazı haftalarda sürpriz konuklar da sohbete eşlik edecek.

Bu buluşmaların ilkinde Aslı Ildır ve Ekrem Buğra Büte, vampir filmlerine oyunbaz ve mizahi bir dille yaklaşan Jemaine Clement ve Taika Waititi imzalı Aylak Vampirler (What We Do in the Shadows, 2014) filmini konuşuyorlar. 3 Şubat Cumartesi günü Müze Gazhane‘de gerçekleşecek etkinlik saat 16.00‘da T Atölye’de olacak. Tamamen ücretsiz olarak, sınırlı kapasiteyle düzenlenecek etkinliğe Radar İstanbul mobil uygulama üzerinden kaydınızı yapabilirsiniz.

Şubat ayının teması olarak belirlenen korku sineması sohbetleri ay boyunca her cumartesi Müze Gazhane’de devam edecek. Her ay farklı bir türe odaklanacak sohbetler önümüzdeki aylarda farklı türleri merkeze alacak. Şubat ayının programı ise şu şekilde:

3 Şubat: Aylak Vampirler / What We Do in the Shadows
10 Şubat: Kapan / Get Out
17 Şubat: Suspiria
24 Şubat: Ritüel / Midsommar (Konuk: Kutlukhan Kutlu)

Aylak Vampirler Üzerine

Altyazı Sinema Sohbetleri’nin ilk konusu olacak Aylak Vampirler, 2014 yılında Jemaine Clement ve Taika Waititi’nin imza attığı bir yapım. Yeni Zelanda’da çekilen ve mockumentary türünü vampir anlatılarıyla bir arada kullanan film pek çok açıdan yakın dönem sinema tarihinin dikkat çekici örneklerinden biri. Küçük ölçekli yapısına rağmen özgün fikri ve dikkat çekici uygulanışıyla tür sinemasına güncel ve farklı bir perspektif getirmesinin yanı sıra etkisi oldukça geniş bir çapa ulaşmış bir yapım. Filmin aynı zamanda başrollerinden Taika Waititi’nin uluslararası tanınırlığını büyük ölçüde artıran işlerinin de başında geliyor. Bir grup vampirin günümüz Yeni Zelanda’sında aynı evi paylaşarak yaşamalarını ve modern hayatla karşılaşmalarını izlediğimiz filmde karakterleri kurmaca bir belgesel ekibi aracılığıyla takip ediyoruz. Sonrasında televizyona ve ABD koşullarına uyarlanan başarılı bir diziye de dönüşen Aylak Vampirler, Altyazı Sinema Sohbetleri çerçevesinde yarattığı etki ve tür sinemasına yaklaşımı bakımından değerlendirilecek.

Altyazı Sinema Sohbetleri ve Müze Gazhane’yle ilgili detaylı bilgi edinmek, aynı zamanda etkinliğe kayıt yaptırmak için Müze Gazhane’nin internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.