Şu An Okunan
Altyazı Sinema Seminerleri Beyoğlu Sineması’na Konuk Oluyor

Altyazı Sinema Seminerleri Beyoğlu Sineması’na Konuk Oluyor

Altyazı Sinema Seminerleri yoğunlaştırılmış birer haftalık programlarla Beyoğlu Sineması’na konuk oluyor. 4 Şubat günü başlayacak seminerlerde her hafta farklı bir eğitmen sinemanın farklı yakalarına uzanan eğitimler verecek.

Altyazı Sinema Derneği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İBB Miras ekipleri tarafından restore edilen ve yeniden seyirciye açılan Beyoğlu Sineması’yla yeni bir işbirliğine başlıyor. Altyazı’nın geleneksel sinema seminerleri hazırlanan yeni ve yoğunlaştırılmış bir programla Beyoğlu Sineması etkinlik programlarının bir parçası hâline geliyor. 4 Şubat Pazar günü başlayacak ve pazar günleri Beyoğlu Sineması’nda düzenlenecek Sinema Seminerleri programında Altyazı eğitmenleri sinemanın farklı noktalarına ve uzmanlık alanlarına dair çeşitli seminerleri Beyoğlu Sineması takipçileriyle buluşturacak.

Altyazı Sinema Seminerleri’nin Beyoğlu Sineması programı, 4 Şubat Pazar günü Engin Ertan’ın ‘Sinema Tarihine Alternatif Bir Bakış’ başlıklı semineriyle başlayacak. Beyoğlu Sineması’nın etkinlik alanında düzenlenecek etkinlik 15.00-17.00 saatleri arasında düzenlenecek ve tamamen ücretsiz olacak. Kısıtlı bir kontenjanla gerçekleştirilecek seminere İstanbul Senin uygulaması üzerinden kayıt yaptırmak mümkün. Uygulamanın İBB Kültür bölümünden etkinlikler listesine ulaşıp kayıt işlemi gerçekleştirilebiliyor. İstanbul Senin uygulaması cihazınızda yüklüyse buradan kayıt işlemini yapabilirsiniz.

Engin Ertan’la ‘Sinema Tarihine Alternatif Bir Bakış’ Seminerinde Ne Konuşulacak?

Yıllar boyunca birbirini tekrar eden “Tüm Zamanların En İyi Filmleri” listeleri ve sinema tarihi kitapları ile kemikleşmiş sinema kanonu artık yenileniyor ve genişliyor. Bu hafta, sinema tarihine alışılmıştan farklı, alternatif bir bakış getirmeye çalışacağız.

Engin Ertan Kimdir?

1979 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Lisesi’nden mezun olduktan sonra, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. 2000 yılında Sinema Dergisi’nde sinema yazarlığına başladı. 2009 yılından derginin Aralık 2013’te kapatılmasına değin yine Sinema’da Yazı İşleri Müdürü görevini sürdürdü. Dergide yaklaşık 13 yıl boyunca aralıksız devam eden Kült Filmler köşesini hazırladı. Sinema Dergisi dışında Radikal, Rolling Stone Türkiye, Total Film Türkiye, Film+, Milliyet Sanat, Altyazı gibi gazete ve dergilerde sinema ve müzik alanında yazıları yayımlandı. 2015 yılından bu yana devam eden, Goethe-Institut’un düzenlediği Kino başlıklı film programının proje koordinatörlerinden biri. Yine 2015’ten bu yana İstanbul Film Festivali Danışma Kurulu’nda yer almakta. Sinema yazılarına Altyazı ve Milliyet Sanat’ta devam ediyor.

Altyazı Sinema Seminerleri’nin Beyoğlu Sineması’ndaki 4 haftalık programının tamamı ise şu şekilde:

  1. HAFTA: Sinema Tarihine Alternatif Bir Bakış – Engin Ertan – 4 Şubat Pazar, saat: 15.00-17.00
  2. HAFTA: Film Dili – Ayça Çiftçi – 11 Şubat Pazar, saat: 15.00-17.00
  3. HAFTA: Kadınların Sineması – Aslı Ildır – 18 Şubat Pazar, saat: 15.00-17.00
  4. HAFTA: Karşı Sinema – Fırat Yücel – 25 Şubat Pazar, saat: 15.00-17.00

Altyazı Sinema Seminerleri’nin tamamına ulaşmak için tıklayın.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.