Şu An Okunan
20. Uluslararası Altın Boğa Kısa Film Festivali’ne Başvurular Başladı

20. Uluslararası Altın Boğa Kısa Film Festivali’ne Başvurular Başladı

İstanbul Erkek Lisesi Sinema Kulübü’nün düzenlediği 20. Uluslararası Altın Boğa Kısa Film Festivali’ne başvurular başladı. Başvuru için son tarih 2 Haziran.

İstanbul Erkek Lisesi Sinema Kulübü’nün ilkini 2003 yılında gerçekleştirdiği, Türkiye’nin ilk liselerarası kısa film yarışması olma özelliğini taşıyan Altın Boğa Kısa Film Festivali yirmi yaşında. 2015 yılında ‘uluslararası’ kimliğe bürünen festival o günden bu yana Uluslararası Altın Boğa Kısa Film Festivali adıyla düzenleniyor. Lise öğrencilerine açık olan festival öğrencileri sinemaya teşvik etmeyi, öğrenciler arası bir diyalog ortamının sağlanmasını ve farklı kültürleri sinema çatısı altında toplamayı amaç ediniyor. Festival jürisi ise sektörün farklı alanlarında yetkinlik kazanmış isimlerden oluşuyor. Zeki Demirkubuz, Onur Ünlü, Hasibe Eren, Erkan Can, Atilla Dorsay, Yekta Kopan gibi pek çok isim festivalde jürisinde görev aldı.

Bugüne dek Türkiye’nin dört bir yanından 800’ün üzerinde kısa filmin katılım sağladığı festivalin 20’nci edisyonu için başvurular başladı. Lise düzeyindeki herkese açık olan festival için son başvuru tarihi 2 Haziran olarak duyuruldu. Jürinin değerlendirmesi sonucu belirlenen ilk üç film festival kapsamında verilen Altın Boğa Özel Ödülleri’yle ödüllendirilecek. Bu yıl sonunda organize edilecek ödül töreninde ise genç yönetmenler, jüri üyeleri Prof. Dr. Ceyhan Kandemir ve ekibiyle bir araya gelecekler.

20. Uluslararası Altın Boğa Kısa Film Festivali’ne başvuru koşullarına ve detaylı bilgiye İstanbul Erkek Lisesi Sinema Kulübü’nün internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.