Şu An Okunan
Türkiye Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler Konferansı’nın Bu Yılki Teması ‘Sinema ve Kadın’

Türkiye Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler Konferansı’nın Bu Yılki Teması ‘Sinema ve Kadın’

22. Türkiye Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler Konferansı ‘Sinema ve Kadın’ temasıyla düzenleniyor. 13 Mayıs’a dek sürecek konferansa Kadir Has Üniversitesi ev sahipliği yapıyor.

Türkiye Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler Konferansı’nın (TFAYY) 22’ncisi 11-13 Mayıs tarihleri arasında Kadir Has Üniversitesi’nde düzenleniyor. Pandemi sonrası ilk kez fiziksel olarak gerçekleşen konferans ‘Sinema ve Kadın’ temasını odağına alıyor. Toplumsal cinsiyet ve sinema çalışmaları kesişiminde geçmişten bugüne Türkiye sineması tarihi yazımı, eleştiri kültürü, dönemleri, yıldızları, kadınların çektiği filmler, kadınları konu eden filmler, üretim kanalları, iş gücü gibi başlıkların kapsamlı biçimde ele alınacağı konferans beş akademik oturum ile üç sektör panelinden oluşuyor.

Konferansa akademisyen Patricia White ve belgesel film yapımcısı Elhum Shakerifar ana konuşmacı olarak konuk olacak. White ve Shakerifar, toplumsal cinsiyet ve sinema alanları üzerine evrensel bir bakış atan konuşmalar gerçekleştirecek. Sinema sektörünün farklı alanlarında üreten kadınlarla bir araya getiren panellerde ise toplumsal cinsiyete dayalı emek eşitsizliği, fon ve desteklerdeki dengeler, film ve belgesel yapım ağlarının yapıları gibi meseleler tartışmaya açılacak. Sektörün farklı alanlarında üretim gösteren pek çok ismin, sinema ve televizyon araştırmacılarıyla bir araya gelmesine vesile olan konferans teorik ve pratik bilgilerin paylaşıldığı bir diyalog ortamı da sağlıyor.

Kadir Has Üniversitesi’nin ‘Türkiye Ekranlarında ve Kamera Arkasında Kadın: Temsilin ve İş Gücünün Güncel (2017-2021) Görüntüsü’ başlıklı TÜBİTAK projesinin ara sonuçları da konferans kapsamında düzenlenecek bir çalıştayda paylaşılacak. Konferansın bu yılki temasını da belirleyen proje üniversitenin Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde öğretim üyesi Doç. Dr. Elif Akçalı tarafından yürütülüyor.

22. Türkiye Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler Konferansı’nın programına ulaşmak ve güncel gelişmeleri takip etmek için Kadir Has Üniversitesi’nin internet sitesi ziyaret edilebilir.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.