Şu An Okunan
29. Adana Altın Koza Film Festivali’nde Onur Ödülleri Açıklandı

29. Adana Altın Koza Film Festivali’nde Onur Ödülleri Açıklandı

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali kapsamında verilen Onur Ödülleri bu yıl Müjdat Gezen ve Hale Soygazi’ye takdim edilecek.

12-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 29. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nden detaylar belli olmaya başladı. Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar’ın öncülüğünde düzenlenen, Yürütme Kurulu Başkanlığı’nı oyuncu Menderes Samancılar’ın üstlendiği festivale bu yıl yeni bir bölüm eklendi. Festival kapsamında Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Uluslararası Kısa Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması ve Adana Kısa Film Yarışması’na ek olarak Belgesel Film Yarışması da düzenlenecek. Festival yarışmalarına başvurular ise 5 Ağustos’ta sona erecek.

Festivalin Onur Ödülleri

29. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde Onur Ödülleri’nin sahipleri de belli oldu. Ödüller bu yıl tiyatro, sinema ve dizi oyunculuğunun yanında yazar kimliğiyle de pek çok başarılı işe imza atan, Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin kurucusu ve çok yönlü bir sanatçı olan Müjdat Gezen ile Natuk Baytan imzalı Kara Murat Fatih’in Fedaisi‘yle (1972) adım attığı sinema yolculuğu boyunca Kadının Adı Yok‘tan (1988) Bekle Dedim Gölgeye‘ye çok sayıda filmde rol alan, Maden (1978) ve Bir Yudum Sevgi (1984) filmlerindeki performansıyla Antalya Film Festivali’nde iki kez En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanan Hale Soygazi’ye verilecek.

Öte yandan geçtiğimiz yıl Covid-19 tedbirlerine uygun şartlarda fiziksel mesafenin korunduğu, etkili hijyen ve dezenfekte işlemlerinin yapıldığı bir ortamda düzenlenen festivalin salgının devam ettiği bu dönemde hangi koşullarda organize edileceği ise belirsizliğini koruyor.

29. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin yarışma yönetmeliklerine ve başvuru detaylarına festivalin internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.