Şu An Okunan
Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin Açılışını ‘Ayrılma Kararı’ Yapacak

Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin Açılışını ‘Ayrılma Kararı’ Yapacak

Seyir Derneği’nin gerçekleştireceği Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin açılış filmi belli oldu. Park Chan-Wook’un Cannes’da En İyi Yönetmen ödülünü kazandığı Ayrılma Kararı, festivalin 16 Eylül’deki açılış töreninin ardından gösterilecek.

Direktörlüğünü Azize Tan’ın üstleneceği, Fatih Özgüven’in de danışman olarak görev yapacağı Ayvalık Uluslararası Film Festivali programından detaylar belli olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Seyir Derneği’nin, Mordem Sanat işbirliği ve Kültür için Alan desteğiyle festivali Diyarbakır’a taşıyacağı duyurulmuştu. Festival kapsamında düzenlenecek Genç Sinema programı için Türkiye’nin dört bir yanından öğrencilere katılım çağrısında bulunan Seyir Derneği, Temmuz ayında son yılların ödüllü ve dikkat çeken filmlerinden bir seçkiyi yine Ayvalık’ta düzenlenen ‘Açık Hava Film Geceleri’ adlı etkinlik kapsamında seyirciyle buluşturmuştu. Ayvalık Uluslararası Film Festivali gerçekleştirileceği Eylül ayı yaklaşırken festivalin açılış filmi ve programda yer alan filmlerin bir kısmı da belli oldu.

Açıklanan seçkide 2022 Cannes Film Festivali’nden ödül alan filmlere ağırlık verildiği görülüyor. İhtiyar Delikanlı (Oldeuboi, 2003) ve Hizmetçi (Ah-ga-ssi, 2016) filmleriyle tanınan güncel Güney Kore sinemasının en önemli isimlerinden Park Chan-Wook’un Cannes’dan En İyi Yönetmen ödülüyle ayrıldığı Ayrılma Kararı (Haeojil Gyeolsim) festivalin açılışını yapacak. Song Kang-Ho’nun Cannes’da En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandığı Hirokazu Koreeda imzalı Bebek Servisi (Broker), Cannes’da Jüri Ödülü’nü The Eight Mountains (Le otto montagne) filmiyle paylaşan Jerzy Skolimowski imzalı Eo (Hi-Han), Cannes’da Jüri Büyük Ödülü’nü Close filmiyle paylaşan Claire Denis imzalı Stars at Noon, Cannes’ın 75. Yıl Özel Ödülü’nün bu yılki sahibi olan Jean-Pierre Dardenne ve Luc Dardenne imzalı Tori and Lokita (Tori et Lokita) ve Cannes’a paralel olarak düzenlenen Yönetmenlerin On Beş Günü (Quinzaine des réalisateurs / Directors’ Fortnight) seçkisinden Mia Hansen-Løve imzalı Güzel Bir Sabah (Un beau matin) festivalde seyirciyle buluşacak.

Bebek Servisi

Ayrıca Charlotte Wells imzalı Güneş Sonrası (Aftersun), Manuela Martelli imzalı 1976, Thomas Hardiman imzalı Medusa Delux ve Erige Sehiri imzalı Under the Fig Trees de festival kapsamında görülebilecek. Programın tamamı önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Ayvalık Uluslararası Film Festivali 16 Eylül’de Ayvalık Büyük Park Amfitiyatro’da düzenlenecek törenle açılışını yapacak. Gösterimlerin Vural Sinema ve Ayvalık Büyük Park Amfitiyatro’da yapılacağı festival 21 Eylül’de sona erecek. Festival biletleri 9 Eylül’de biletix üzerinden satışa sunulacak.

Festivalle ilgili gelişmelere Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün. Detaylar festivalin Facebook, Twitter ve Instagram hesaplarından da paylaşılıyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.