Şu An Okunan
Ayvalık Uluslararası Film Festivali 24-25 Eylül’de Diyarbakır’da

Ayvalık Uluslararası Film Festivali 24-25 Eylül’de Diyarbakır’da

16-21 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek Ayvalık Uluslararası Film Festivali, Mordem Sanat işbirliği ve Kültür için Alan desteğiyle Ayvalık’ın ardından Diyarbakır’a konuk olacak. Festival programından 10 film 24-25 Eylül tarihlerinde Diyarbakır’da Mordem Sanat’ta gösterilecek.

Seyir Derneği’nin düzenlediği Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nden detaylar belli olmaya devam ediyor. 16-21 Eylül tarihleri arasında Ayvalık’ta gerçekleştirileceği duyurulan festivalin direktörlüğünü Azize Tan’ın üstleneceği, Fatih Özgüven’in de danışman olarak görev yapacağı açıklanmıştı. Son olarak Seyir Derneği’nin, Mordem Sanat işbirliği ve Kültür için Alan desteğiyle festivali Diyarbakır’a taşıyacağı duyuruldu. Festivalin Diyarbakır ayağını destekleyen Kültür için Alan İzmir, Diyarbakır, Gaziantep ve bu kentlerin komşu şehirlerindeki sanatçılar, kültür aktörleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak görsel sanatlar ve gösteri sanatları alanındaki kültürel projelere olanak ve kaynak sağlamak, yerel kurumlar ve sanat alanında üretim yapan profesyonellere farklı eğitim ve gelişim imkânları yaratmak gibi hedefler doğrultusunda projeler yürütüyor.

Festival programından 10 film 24-25 Eylül tarihlerinde Diyarbakır’da seyirciyle buluşacak. Festivalin Diyarbakır organizasyonunu üstlenen Mordem Sanat, gösterimler ve atölyeler için mekân ve ekipman sağlayacak. Ayrıca Ayvalık’tan bir grup öğrenci ve sinemacıya Diyarbakır organizasyonundaki gösterimlere ve öğrenci eğitim atölyelerinin devamına katılmaları için olanak sağlanacak.

Festivalle ilgili gelişmelere Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün. Detaylar festivalin FacebookTwitter ve Instagram hesaplarından da paylaşılıyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.