Şu An Okunan
41. İstanbul Film Festivali’nde Jüri Başkanı Bent Hamer

41. İstanbul Film Festivali’nde Jüri Başkanı Bent Hamer

Bent Hamer

Bu yıl 41. kez düzenlenecek İstanbul Film Festivali’nde Uluslararası Yarışma filmlerini değerlendirecek jüri üyeleri belirlendi. Yönetmen, senarist ve yapımcı Bent Hamer, Uluslararası Yarışma jürisinin başkanlığını üstlenecek.

Nisan ayına hızla yaklaşılırken bu yıl 41. kez izleyiciyle buluşmaya hazırlanan İstanbul Film Festivali’ne dair detaylar da belli olmaya devam ediyor. Sergio Leone retrospektifi ve ‘folk horror’ seçkisi gibi festival programında yer alacak filmlerin yanı sıra ulusal yarışmalarda görev yapacak jüri üyeleri de geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Son olarak Uluslararası Yarışma filmlerini değerlendirecek jüri üyeleri de duyuruldu.

Bu yıl İstanbul Film Festivali’nde Uluslararası Yarışma jüri başkanlığını Norveçli yönetmen Bent Hamer üstleniyor. Yumurtalar (Eggs, 1995), Mutfak Hikâyeleri (Salmer fra kjøkkenet, 2003), Factotum (2005) ve O’Horten (2008) gibi filmleriyle tanınan Hamer’ın filmleri daha önce İstanbul Film Festivali bünyesinde de gösterim şansı yakalamıştı. Norveçli yönetmenin filmleri birçok kez ülkesinin Oscar başvurusu olarak da seçilmişti. Jüride Bent Hamer’a yönetmen Radu Muntean, yapımcı Marie-Ange Luciani, yönetmen Ali Asgari ve Venedik Günleri sanat direktörü Gaia Furrer eşlik ediyor.

Mutfak Hikayeleri
Mutfak Hikâyeleri

41. İstanbul Film Festivali‘nin detaylı programı ve gösterim takviminin önümüzdeki haftalarda İKSV tarafından açıklanması bekleniyor.


İstanbul Film Festivali’yle ilgili gelişmeleri İKSV’nin internet sitesi ve altyazi.net‘ten takip edebilirsiniz.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.