Şu An Okunan
54. SİYAD Onur ve Emek Ödüllerinin Sahipleri Açıklandı

54. SİYAD Onur ve Emek Ödüllerinin Sahipleri Açıklandı

Tilbe Saran

27 Mart’ta düzenlenmesi planlanan 54. SİYAD Türkiye Sineması Ödülleri Töreni’nde takdim edilecek Onur ve Emek ödülleri duyuruldu.

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD), Onur ve Emek ödüllerinin bu yılki sahiplerini duyurdu. 54. SİYAD Türkiye Sineması Ödülleri Töreni’nde Onur Ödülleri oyuncu ve seslendirme sanatçısı Tilbe Saran ile yönetmen ve senarist Engin Ayça’ya, Emek Ödülü ise Sinematek/Sinema Evi çalışanlarına sunulacak.

Engin Ayça

Geçtiğimiz günlerde 54. SİYAD Türkiye Sineması Ödülleri adaylarını açıklayan dernek kısa film, belgesel ve fantastik film dallarındaki adayları da duyurdu. En İyi Film dâhil diğer dallardaki adayların açıklandığı listede Azra Deniz Okyay imzalı Hayaletler kazandığı dokuz adaylıkla öne çıkmıştı. Ümit Ünal’ın Aşk, Büyü vs. ve Leyla Yılmaz’ın Bilmemek filmleri de elde ettikleri yedişer adaylıkla onu izleyen yapımlar olmuştu.

54. SİYAD Türkiye Sineması Ödülleri’nde Kısa Film, Belgesel ve Fantastik Film kategorilerinde aday gösterilen filmler ise şu şekilde:

Giovanni Scognamillo Fantastik Film Ödülü

Avcı: İlk Kehanet

Fish Out of Water

Gölgeler İçinde

Kauai

Lal

Kısa Film Ödülü

Ah, Asuman!

Larva

Mesafeler

Siz Biraz Uzak Kaldınız

Suçlular

Uzun Metraj Belgesel Ödülü

Anima

Coronameron

Her Şey Dahil

Patrida

Yaramaz Çocuklar

Kısa Metraj Belgesel Ödülü

Ankebût

Cûdîye Miradan / Dileklerin Cudisi

Fotoğraf Altı

Nosema

Sepette Diyalog

SİYAD üyelerinin 2021’de Türkiye’deki sinemalarda seyirciyle buluşan en iyi yerli filmleri ödüllendireceği törenin 27 Mart’ta gerçekleştirilmesi planlanıyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.