Şu An Okunan
41. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma Jürileri Açıklandı

41. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma Jürileri Açıklandı

41. İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Yarışma, Ulusal Belgesel Yarışması, Ulusal Kısa Film Yarışması ve Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü’nü kapsayan ‘Türkiye Sineması’ bölümünde yer alan filmleri değerlendirecek jüri üyeleri belli oldu.

Bu yıl 41’inci kez takipçileriyle buluşacak İstanbul Film Festivali’nin programı yavaş yavaş şekilleniyor. 8-19 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin Ulusal Yarışma jürisi başkanlığını yönetmen Onur Ünlü’nün üstleneceği daha önce duyurulmuş, bu yılki Sinema Onur Ödülleri’nin sahipleri de açıklanmıştı. Son olarak festivalin ulusal yarışmalarında görev yapacak jüri üyeleri de belli oldu.

Onur Ünlü’nün başkanlığında toplanacak Ulusal Yarışma jürisinde Ünlü’ye oyuncu Demet Evgar, görüntü yönetmeni Barış Özbiçer, sanatçı ve eğitmen İnci Eviner ve yapımcı Marsel Kalvo eşlik ediyor. Ulusal Belgesel Yarışması jürisini yönetmen Kıvılcım Akay, akademisyen ve sinema yazarı Melis Behlil ve yönetmen Yunus Emre Yalçın oluştururken Ulusal Kısa Film Yarışması jürisinde ise yapımcı Cihan Aslı Filiz, oyuncu Aslı İnandık ve yönetmen Malaz Usta yer alıyor. Festivalin Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü jürisi ise yönetmen Nisan Dağ, sinema yazarı ve film programcısı Cédric Succivalli ve yönetmen Çağıl Bocut’tan oluşuyor.

Geçtiğimiz sene pandemi şartlarından dolayı kademeli olarak düzenlenen festivalde bu yıl nasıl bir yol izleneceği şimdilik belirsizliğini koruyor. 41. İstanbul Film Festivali’ne dair tüm gelişmeler festivalin internet sitesinden takip edilebiliyor.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.