Şu An Okunan
Yeşim Ustaoğlu’nun Tüm Filmleri MUBI’ye Geliyor

Yeşim Ustaoğlu’nun Tüm Filmleri MUBI’ye Geliyor

Tereddüt

Son dönemde güncel Türkiye sinemasının önemli yönetmenlerine programında sık sık yer veren MUBI Türkiye, usta yönetmen Yeşim Ustaoğlu’nun tüm filmografisini kataloğuna eklemeye hazırlanıyor.

Sinema tarihinde hatırı sayılır izler bırakmış önemli yapımlarla güncel sinemanın dikkat çeken örneklerini bir araya getiren seçkisiyle dikkat çeken dijital platform MUBI, Türkiye sinemasına da ciddi bir gösterim alanı açıyor. Yakın dönemde Lütfi Ö. Akad, Metin Erksan, Memduh Ün gibi Türkiye sineması tarihinin usta isimlerinin imzasını taşıyan yapımlara kataloğunda yer veren MUBI, aynı zamanda Ah Gözel İstanbul, Çatlak, Hayaletler, İki Şafak Arasında, Mimaroğlu gibi güncel Türkiye sinemasının önemli örneklerini de seyirciyle buluşturmuştu. Dijital platform ayrıca Nuri Bilge Ceylan ve Zeki Demirkubuz’un tüm filmografilerini bir araya getiren retrospektiflerle de güncel sinemamızın usta yönetmenlerinin mirasını yeniden düşünme alanları açmıştı. MUBI, bu isimlere bir başka usta yönetmenimiz Yeşim Ustaoğlu’nu eklemeye hazırlanıyor.

Pandoranın Kutusu
Pandora’nın Kutusu

Yeşim Ustaoğlu’nun 1990’lı yıllarda başlayıp günümüze kadar uzanan başarılı kariyerinde bir yolculuk imkânı tanıyan seçki, Ustaoğlu’nun tüm uzun metrajlarını bir araya getirecek. Böylece yönetmenin ülkenin farklı coğrafyalarına ve farklı sınıfsal temsillerine uzanan insan portrelerine, varoluş mücadelelerine ve benlik meselelerine uzanan filmografisinin tamamına ilk defa bir dijital platformda erişmek mümkün olacak. ‘Arafta Kalmak: Bir Yeşim Ustaoğlu Retrospektifi’ başlığını taşıyacak programda yönetmenin altı uzun metraj kurmacasının yanı sıra Karadeniz yaylalarındaki kadınların emek öykülerini anlattığı Sırtlarındaki Hayat (2004) belgeseli de seyirciyle buluşacak.

Program 26 Ocak itibariyle yönetmenin 1994 yılında imza attığı ilk uzun metrajı İz‘le başladı. Şubat ayından itibaren de Ustaoğlu’nun Güneşe Yolculuk (1999), Pandora’nın Kutusu (2008) ve Araf (2012) gibi bol ödüllü filmlerini de kapsayan seçki sırayla dijital platforma eklenecek. Seçki, farklı coğrafi ve sınıfsal aidiyetlere sahip iki kadının yaşamını paralelleştiren Tereddüt‘le (2016) sona erecek.

Seçkide yer alacak filmlerin tamamı şu şekilde:

  • İz
  • Güneşe Yolculuk
  • Sırtlarındaki Hayat
  • Bulutları Beklerken
  • Pandora’nın Kutusu
  • Araf
  • Tereddüt
© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.