Şu An Okunan
Disney+ Türkiye’de Yayına Başlıyor

Disney+ Türkiye’de Yayına Başlıyor

Disney+

Global ölçekte dijital gösterim platformları yarışının en önemli aktörlerinden Disney+ Türkiye’nin de aralarında olduğu 42 ülkede yayına başlayacağını duyurdu. Platform pek çok önemli yapım şirketi ve seriye ev sahipliği yapıyor.

Pandemi döneminin de etkileriyle hâlihazırda hızlanmakta olan dijital gösterim platformları yarışı tüm dünyada giderek önem kazanıyor. Hızla büyüyen yarış, sinema ve televizyon sektörünün geleneksel aktörlerini de bu yarışın parçası hâline getirmiş durumda. Artık birçok geleneksel stüdyo kendi dijital platformlarını oluşturma ve geliştirme girişiminde bulunuyor. Disney de bunlardan biri. Bünyesinde Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic gibi markaların yanı sıra uzun yıllara yayılan bir kataloğu bulunduran The Walt Disney Company, 2019 yılında Disney+ adlı kendi dijital platformunu hayata geçirmiş ve tüm kataloğunu kendi platformunda bir araya getirmişti. Sonraki dönemde de Disney, The Mandalorian (2019- ) ve WandaVision (2021) gibi sevilen özel yapımlarını Disney+ üzerinden yayınladı. Ayrıca Marvel ve Star Wars gibi yeni filmlerle büyüyen evrenleri televizyon tarafında da genişletmeye devam etti.

The Mandalorian

Disney+ ilk olarak ABD’de yayına girdi. Kısa bir süre sonra da Avrupa ülkelerinin yanı sıra Avustralya, Porto Riko, Hindistan’da yayına başladı. Farklı ülkelerde hizmete girmeye devam eden Disney+’ın Türkiye’de de yayına başlaması ise bir süredir bekleniyordu. Bu haber sonunda geldi ve dijital platformun Türkiye’de erişime açılacağı kesinleşti. The Walt Disney Company yaptığı son açıklamayla Disney+’ın 2022 yazında 42 yeni ülkede yayında olacağını duyurdu. Bu ülkeler arasında Türkiye ile birlikte Güney Afrika, Polonya ve Birleşik Arap Emirlikleri de yer alıyor.

Disney+’ın Türkiye’deki yayın tarihiyle ilgili net bir tarih henüz açıklanmış değil. Öte yandan bir başka önemli dijital platform HBO Max‘in de benzer tarihlerde Türkiye’de yayına girmesi bekleniyor. Son olarak Türkiye’de yayına gireceği daha önce açıklanan HBO Max’in Türkiye Genel Müdürü’nün Barış Zavaroğlu olacağı duyurulmuştu. Dolayısıyla Türkiye’de hâlihazırda hızlanmakta olan dijital gösterim platformları yarışının 2022’de de büyüyerek devam edeceğini öngörmek zor değil.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.