Şu An Okunan
32. Ankara Film Festivali’nde Ulusal Yarışma Filmleri Belli Oldu

32. Ankara Film Festivali’nde Ulusal Yarışma Filmleri Belli Oldu

İki Şafak Arasında

32. Ankara Film Festivali’nde uzun metraj, belgesel ve kısa metraj filmlerin yer aldığı ulusal yarışma filmleri açıklandı. Gösterimlerin Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda yapılacağı festival 4-12 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Bu yıl 32’ncisi düzenlenecek Ankara Film Festivali’nin programı yavaş yavaş şekilleniyor. Festivalin geçtiğimiz yıl olduğu gibi pandemi önlemlerine uygun olarak yüzde 50 kapasiteyle ve hijyen tedbirleri alınarak gerçekleştirileceği biliniyordu. Eylül ayında seçici kurulları duyurulan festivalde son olarak uzun metraj, belgesel ve kısa metraj kategorilerinde düzenlenen ulusal yarışmalara seçilen filmlerin tamamı açıklandı.

Fulten Larlar, İclal Can Gürbüz ve İrfan Demirkol’dan oluşan ön seçici kurulun kararıyla 55 başvurudan 10 tanesi Ulusal Uzun Film Yarışması’na seçildi. Yarışmaya seçilen yapımların tamamı şöyle sıralandı: Emre Kayiş’in Anadolu Leoparı, Fikret Reyhan’ın Çatlak, Erdem Tepegöz’ün Gölgeler İçinde, Selman Nacar’ın İki Şafak Arasında, Erkan Tahhuşoğlu’nun Koridor, Muhammet Çakıral’ın Lacivert Gece, Ferit Karahan’ın Okul Tıraşı, Aydın Orak’ın Sabırsızlık Zamanı, Çağıl Bocut’un Sardunya ve Tufan Taştan’ın Sen Ben Lenin filmleri.

Andreas Treske, Meral Efe Yurtseven, Selen Uçer, Seren Yüce ve Vecdi Sayar’ın yer aldığı Ulusal Uzun Film Yarışması jürisi, seçilen filmleri 50.000 TL değerindeki En İyi İlk Film Ödülü ve ilk filmlere verilen 20.000 TL değerindeki Mahmut Tali Öngören En İyi İlk Film Ödülü dâhil 12 kategoride değerlendirecek. Önümüzdeki günlerde açıklanacak SİYAD jürisinin vereceği SİYAD En İyi Film Ödülü de yine bu yarışmadan sunulacak.

Festivalin Ulusal Belgesel Film Yarışması’na bu yıl 103 başvuru yapıldı. Enver Özüstün, Hacer Yıldız ve Önder Özlem’in yer aldığı ön seçici kurulun karar kıldığı 11 film şöyle: Zafer Sevener ve Sibel Sümer’in Araya Korona Girmeseydi…, Fevzi Baran’ın Baba Ne Oldu?, Aslı Akdağ’ın Bekleyiş, Mehmet Emin Öztürk’ün Doğu’nun Işığı, Kurtuluş Özgen’in Habitus of Self ‘alçak sesle’, Mustafa Aydın’ın Haymatlos, Ulaş Tosun’un Merhaba Canım, Mehmet Emre Battal’ın Muhtaç, Doğuş Algün’ün Sıcak Yatak, Metin Avdaç’ın Tipi ve Ahmet Necdet Çupur’un Yaramaz Çocuklar filmleri.

20.000 TL değerindeki En İyi Belgesel Film Ödülü’nün sahibini Güliz Sağlam, Mustafa Ünlü ve Özgür Yaren’den oluşan jüri belirleyecek.

Festivalin Ulusal Kısa Film Yarışması’na yapılan 301 başvuruyu ise Gizem Akgülgil, Gülden Treske, ve Oğuz Onaran’dan oluşan ön seçici kurul değerlendirdi. Yarışmaya seçilen 15 film şu şekilde: Nuri Cihan Gündoğan’ın Aynı Gecenin Laciverti, İnan Erbil’in Belki Bir Gün Gideriz, Mahsum Taşkın’ın Binbir Gece, Fehmi Öztürk’ün Bir Annenin Sonatı, Emir Aytemür’ün Buz İçin Çığlık, Okan Aygün’ün Güzel Havalar, Ömer Faruk Yardımcı’nın Hasat, Abdullah Şahin’in Hemnefes, Doğan Belge’nin İnşaattakiler, İlker Köklük’ün Konsensüs, Meriç Atalar ve Isabel Loyer’in Med Cezir Tango, Merve Bozcu’nun Plastik Rüya, Can Merdan Doğan’ın Stiletto, Doğuş Özokutan’ın Teslimat ve Onur Güler’in Yara filmleri.

10.000 TL değerindeki En İyi Kısa Film Ödülü’nü kazanacak film Alican Yücesoy, Banu Sıvacı ve Müfit Can Saçıntı’nın yer aldığı jürinin değerlendirmesi sonucu belli olacak.

Festivalde ödüller 12 Kasım akşamı düzenlenecek törenle sahiplerine takdim edilecek. Ankara Film Festivali’yle ilgili gelişmeleri festivalin internet sitesi üzerinden takip etmek mümkün.

filmfestankara.org.tr

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.