Şu An Okunan
33. Ankara Film Festivali Onur Ödülleri Açıklandı

33. Ankara Film Festivali Onur Ödülleri Açıklandı

Ankara Film Festivali kapsamında verilen Onur Ödülleri bu yıl Zülfü Livaneli, Rengim Gökmen, Sevin Okyay, Farah Zeynep Abdullah ve Ceylan Özgün Özçelik’e takdim edilecek.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 3-11 Kasım tarihleri arasında 33’üncüsü gerçekleştirilecek olan Ankara Film Festivali’nden detaylar belli olmaya devam ediyor. Daha önce festivalin uzun metraj, belgesel ve kısa metraj kategorilerinde düzenlenen ulusal yarışmalara seçilen filmlerin tamamı açıklanmıştı. Son olarak festival kapsamında verilen Onur Ödülleri’nin sahipleri de belli oldu.

Festivalin Aziz Nesin Emek Ödülü’nün bu yılki sahibi, kariyeri boyunca Otobüs (1974), Sürü (1978), Maden (1978), Yılanı Öldürseler (1981) ve Yol (1982) gibi pek çok önemli filmin müziklerinde imzası olan, müzisyen kimliğinin yanı sıra yazar, senarist ve yönetmen olarak da üretim gösteren Zülfü Livaneli oldu. Sanat Çınarı Ödülü henüz çok genç yaşlarda Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni olarak görev yapan orkestra şefi Rengim Gökmen’e layık görüldü. Kitle İletişim Ödülü ise Türkiye’nin ilk kadın sinema eleştirmeni, çevirmen Sevin Okyay’ın.

Festival kapsamında üç dalda verilen Onur Ödülleri’ne bu sene bir yenisi eklendi. Sinemada Yeni Soluk Ödülü’nün ilk sahipleri yönetmen ve senarist Ceylan Özgün Özçelik ve oyuncu Farah Zeynep Abdullah oldu.

Festivalde ödüller 3 Kasım’da MEB Şura Salonu’nda düzenlenecek açılış töreninde sahiplerine takdim edilecek. Tüm ulusal yarışma seçkilerinin açıklandığı Ankara Film Festivali’yle ilgili gelişmeleri festivalin internet sitesi üzerinden takip etmek mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.