Şu An Okunan
34. Ankara Film Festivali’nin Dünya Sineması Programı Açıklandı

34. Ankara Film Festivali’nin Dünya Sineması Programı Açıklandı

Bu yıl 2-10 Kasım arasında düzenlenecek Ankara Film Festivali’nin dünya sineması programı açıklandı. Festival kapsamında yılın merakla beklenen pek çok filmini izlemek mümkün.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen 34. Ankara Film Festivali her yıl olduğu gibi ulusal yarışmalarının yanı sıra önemli festivallerde beğeni toplayan pek çok uluslararası filmi de Ankara seyircisiyle buluşturuyor. Pek çok önemli yönetmenin geçtiğimiz aylarda Berlin ve Cannes gibi büyük festivallerde gösterilen filmlerini 2-10 Kasım arasında Ankara’da izlemek mümkün olacak.

Festivalin ‘Ustalardan’ bölümünde seyirciyle buluşacak filmler arasında Ken Loach, Anh Hung Tran, Nanni Moretti, Marco Bellocchio, Christian Petzold ve Hirokazu Koreeda gibi önemli isimlerin yeni filmleri bulunuyor. Ken Loach’un Umudunu Kaybetme (The Old Oak), Anh Hung Tran’ın Şeflerin Aşkı (La passion de Dodin Bouffant), Nanni Moretti’nin Güzel Günler (Il sol dell’avvenire), Christian Petzold’un Kızıl Gökyüzü (Roter Himmel) ve Hirokazu Koreeda’nın Canavar (Kaibutsu) filmleri festival programında yer alıyor.

Öğretmenler Odası

Ankara Film Festivali’nin ‘Dünya Festivallerinden’ bölümünde ise bu yıl büyük festivallerde çıkış yapmış yönetmenlerin filmlerini izlemek mümkün. Bu yıl Almanya’nın Oscar adayı olarak seçilen İlker Çatak imzalı Öğretmenler Odası (Das Lehrerzimmer) ve dünya prömiyerini Cannes’ın ana yarışmasında yapan Kaouther Ben Hania imzalı Dört Kız Kardeş (Les filles d’Olfa) bunların başında geliyor.

Festivalin dünya sineması programında yer alan ‘Vişegrad’ bölümünde bu yıl Cannes’ın en sevilen filmlerinden Jonathan Glazer imzalı The Zone of Interest, ‘Avrupalı Kimdir?’ bölümünde Portekizli yönetmen Joao Canijo’nun iki yeni filmi Kötü Yaşamak (Mal Viver) ve Yaşamak Kötü (Viver Mal), ‘Büyüme Sancıları’ bölümünde ise San Sebastian Uluslararası Film Festivali’nde En İyi film ödülünü alan Arıların 20.000 Çeşidi (20.000 especies de abejas) filmleri öne çıkıyor.

34. Ankara Film Festivali’yle ilgili detaylı bilgiye festivalin internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.