Şu An Okunan
4. Başka Sinema Ayvalık Film Festivali’nden İlk Detaylar Açıklandı

4. Başka Sinema Ayvalık Film Festivali’nden İlk Detaylar Açıklandı

Annette

Bu yıl dördüncü kez düzenlenecek Başka Sinema Ayvalık Film Festivali’nden ilk detaylar duyuruldu. 2-8 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festivalin açılışını Leos Carax imzalı Annette yapacak.

Geçtiğimiz yıl pandemi koşulları nedeniyle iptal edilen ve yalnızca programından bir seçkiyi çevrimiçi olarak gösterime sokan Başka Sinema Ayvalık Film Festivali geri dönüyor. Son olarak festival bünyesinde Temmuz ayında Ayvalık’ta gerçekleştirilen ‘Açık Havada Sinema’ etkinliğine imza atan Başka Sinema, festivalden ilk detayları da paylaştı. Buna göre festival 2-8 Eylül tarihleri arasında pandemi kurallarına uygun olarak Vural Sineması’nda ve Ayvalık Büyük Park Amfitiyatro’da yapılacak gösterimlerle gerçekleştirilecek.

Festivalin afişi bu yıl Cansu Uzun Gün’ün illüstrasyonu ve Emel Işıtan’ın tasarımıyla hazırlandı.

4. Başka Sinema Ayvalık Film Festivali 2 Eylül tarihinde Ayvalık Büyük Park Amfitiyatro’daki açılış töreniyle başlayacak. Festivalin açılış filmi ise Leos Carax‘ın uzun zamandır merakla beklenen filmi Annette olacak. Dünya prömiyerini geçtiğimiz Temmuz ayında Cannes Film Festivali’nin ana yarışmasında yapan ve burada Carax’a En İyi Yönetmen ödülünü kazandıran filmin başrollerinde Adam Driver ve Marion Cotillard yer alıyor. Açılış töreninin ardından başlayacak festival Türkiye ve dünya sinemasından güncel filmlerin gösterimlerinin yanı sıra iklim krizini ele alacak özel bir bölüm, öğrencilere yönelik atölyeler ve panellerle devam edecek. Ayrıca her yıl olduğu gibi çocuklar için film gösterimleri de Cüneyt Cebenoyan Çocuk ve Sinema Buluşmaları işbirliğiyle yapılacak. Festivalin detaylı programının ve gösterim takviminin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Yarışma bölümlerinin bulunmadığı Başka Sinema Ayvalık Film Festivali’nde Kariyo & Ababay Vakfı (KAV) her yıl bir yönetmene KAV Yılın Yönetmeni Ödülü’nü veriyor. Daha önce Nuri Bilge Ceylan, Emin Alper ve Ümit Ünal’ın kazandığı ödülün danışma kurulunda bu sene Selim Eyüboğlu, Esin Küçüktepepınar, Onur Saylak, Müge Turan ve Ümit Ünal yer alıyor. Kazanan yönetmene 100.000 TL değerinde bir çekin sunulduğu ödülün sahibini danışma kurulunun seçtiği adaylar arasından KAV belirliyor.

Festivalle ilgili detaylı bilgiye Başka Sinema’nın internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.