Şu An Okunan
4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nin Emek ve Başarı Ödülleri Açıklandı

4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nin Emek ve Başarı Ödülleri Açıklandı

Bu sene 1-7 Mart, 26 Nisan – 5 Mayıs ve 25-30 Haziran olmak üzere üç ayrı tarihte gerçekleştirilecek 4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nin Emek ve Başarı Ödülleri duyuruldu.

4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali bu sene sinema yazarlığı kategorisindeki Emek Ödülü’nü Türkiye’nin ilk kadın sinema eleştirmeni, çevirmen Sevin Okyay’a takdim edecek. East Anglia Üniversitesi’nde film, kadın ve medya üzerine çalışan yönetmen Prof. Eylem Atakav akademi kategorisinde Başarı Ödülü’ne layık görülürken, Yönetmen Başarı Ödülü ise 2019 yapımı Bal Ülkesi (Honeyland) filmiyle Oscar adaylığı bulunan Tamara Kotevska’ya verilecek.

Kadın Yönetmenler Derneği tarafından her sene mart ayının ilk haftasında düzenlenen festival, kadın sinemacı ve sektör emekçilerini bir araya getirerek, kadın yönetmenlerin ve sektördeki kadın emeğinin görünürlüğüne katkı sağlamayı hedefliyor. Festivalin bu seneki programı ise 1-7 Mart, 26 Nisan – 5 Mayıs ve 25-30 Haziran olmak üzere üç ayrı zaman dilimine yayılıyor.

Kadın Yönetmenler Festivali

1-7 Mart tarihlerini kapsayan ilk programda Türkiye’den filmler İngiltere ve Kosova genelinde çevrimiçi olarak gösterilecek. Festivalin ulusal yarışma finalistleri, ulusal seçkileri ve Balkan yarışma finalistlerinden oluşan ikinci program ise 25 Nisan – 5 Mayıs tarihleri arasında Türkiye’den çevrimiçi olarak takip edilebilecek. Festivalin 25-30 Haziran tarihlerini kapsayan son oturumunda da İzmir Seferihisar’da düzenlenecek ödül töreniyle ödüller sahiplerini bulacak.

27 filmin Türkiye’deki ilk gösteriminin gerçekleştirileceği festival hakkında ayrıntılı bilgi için kadinyonetmenlerfestivali.com.tr adresi ziyaret edilebilir.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.