Şu An Okunan
7. Kayseri Film Festivali’nde Ödüller Dağıtıldı

7. Kayseri Film Festivali’nde Ödüller Dağıtıldı

Talas Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 7. Kayseri Film Festivali Ulusal Yarışma filmlerinin jüri tarafından izlenme koşullarına yönelik pek çok tartışmayla beraber sona erdi.

28 Kasım-1 Aralık tarihleri arasında Anadolu Sinemacılar Derneği tarafından düzenlenen festivalde, Burak Çevik’in yönettiği Aidiyet ve Serhat Karaaslan’ın yönettiği Görülmüştür, yönetmenlerinin jüri üyelerine “izleme linki” yollamayı reddetmeleri üzerine Ulusal Yarışma’dan çıkarıldı. Sosyal medyaya da yansıyan tartışmaya festival yönetimi ve SİYAD Jürisi de dahil oldu. Festival yönetimi, jüri üyelerine özel bir salonda gösterim yapıldığını savunurken, Aidiyet ve Görülmüştür‘ün yönetmenleri jürilerin filmleri sinema salonlarında izlemesi gerektiğini vurguladı. SİYAD jürisinin festival yönetiminden yana duran açıklamalarının ardından SİYAD Yönetim Kurulu kendi jürisini feshettiğini duyurdu.

Tüm bu tartışmaların gölgesinde gerçekleşen ödül töreninde, Ulusal Yarışma’da Omar ve Biz En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerini alarak öne çıktı. ERÜ Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen gecede Ulusal Yarışma bölümünde dağıtılan tüm ödüller şöyle:

En İyi Film: Omar ve Biz (Yön.: Maryna Er Gorbach, Mehmet Bahadır Er)

En İyi Yönetmen: Maryna Er Gorbach,  Mehmet Bahadır (Omar ve Biz)

En İyi Kadın Oyuncu: Saadet Işıl Aksoy (Saf)

En İyi Erkek Oyuncu: Alican Yücesoy (Küçük Şeyler)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Özay Fecht (Peri)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Emin Gürsoy (Dilsiz)

Elia Kazan Jüri Özel Ödülü: Kapan (Yön.: Seyid Çolak)

En İyi Senaryo: Kıvanç Sezer (Küçük Şeyler)

En İyi Kurgu: Evren Luş (Saf)

En İyi Görüntü Yönetimi: Andreas Sinanos (Dilsiz) ve Serdar Ünlütürk (Kovan)

Yücel Çakmaklı Halk Ödülü: Peri (Yön.: Can Evrenol)

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.