Şu An Okunan
70. Berlin Film Festivali Yaklaşıyor

70. Berlin Film Festivali Yaklaşıyor

Geniş kapsamlı programı ve “seyirci festivali” kimliğiyle öne çıkan, Avrupa’nın en büyük festivallerinden Berlinale, 70. yılına bir dizi özel etkinlikle giriyor.

20 Şubat-1 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek 70. Berlin Film Festivali’nin programı adım adım açıklanıyor. Şimdiye dek Perspektive Deutsches Kino, Panorama, Forum Expanded ve Generation bölümlerinden kimi filmler açıklanarak festival sitesinde duyuruldu. Bu sene Retrospektif bölümü King Vidor sinemasına ayrılırken, Onur Ödülü’nün ise Helen Mirren’a verileceği açıklanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde ise festivalin afişi yayınlandı. Afiş seçiminde hayli yaratıcı olan, çoğu kez Berlin’in simgesi ‘ayı’ figürünü içeren bir fotoğrafı içeren tasarımlarla seyirci karşısına çıkan Berlinale, bu sene tercihini sadece harf ve rakamlardan oluşan bir tasarımdan yana kullandı. Kentin ünlü tasarım ajanslarından State’in hazırladığı afiş, festivalin takipçilerini beğeni konusunda ikiye böldü.

2020, Berlinale için özel bir yıl. Festival direktörlüğü görevini Dieter Koslick’ten (2002 – 2019) devralan Mariette Rissenbeek ve Carlo Chatrian ikilisi, ilk kez iş başında. Öte yandan 70. yıl şerefine birçok özel etkinlik planlanmış durumda. Volksbühne, Maxim Gorki Theatre ve Akademie der Künste gibi birçok kültürel kurumla işbirliğine giden Berlinale, 20 Şubat’ta açılışını yapmadan önce ayın ilk haftalarında konserlerden film sunumlarına, panellerden sergilere uzanan ve Alexander Kluge, Fatih Akın, Danny Elfman dahil ünlü sinemacıların bir parçası olacağı etkinlikler düzenleyerek, 70. festivalin geri sayımını başlatacak.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.