Şu An Okunan
8. FilmAmed Belgesel Film Festivali’ne Başvurular Başladı

8. FilmAmed Belgesel Film Festivali’ne Başvurular Başladı

Ortadoğu Sinema Akademisi Derneği’nin düzenlediği 8. FilmAmed Belgesel Film Festivali’ne başvurular başladı. Başvuru için son tarih 31 Temmuz.

İlki 2011 yılında düzenlenen ve son olarak 2019 yılında gerçekleştirilen FilmAmed Belgesel Film Festivali, yolculuğuna kaldığı yerden devam ediyor. Ortadoğu Sinema Akademisi Derneği’nin (OSAD) düzenlediği festivalin sekizincisi 27 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 2020 ve sonrası yapımların kabul edileceği festival için son başvuru tarihi ise 31 Temmuz.

En son yedinci edisyonunda kadın ve göç mefhumları öne çıkan festivalin o dönem programına aldığı kırk küsur filmden yirmisinde kadın yönetmenlerin imzası bulunuyordu. Toplumsal cinsiyet eşitliğini gözeterek yönetmenlere eşit alan açma gayretiyle dikkat çeken festivalin temel motivasyonu ise toplumsal bir meseleye odaklanarak hafızayı diri tutmak ve güçlendirmek. Bu yaklaşımını sekizinci yılında da sürdüren festivalin kapısı ana akım film festivallerinde görmezden gelinen, herhangi bir nedenle sansürlenen, gösterim olanağı bulamayan, herhangi bir etnik, dinsel, cinsel, kültürel kimliğe saldırı ve hakaret içermeyen bütün belgesel filmlere açık. Özellikle toplumsal sorunları ele alan, analiz eden, görünür kılan, duyarlılık ve farkındalık yaratan belgeselleri bir araya getiren festival, bu yapımlar için bir gösterim, paylaşma ve tartışma mecrası olmayı amaçlıyor.

FilmAmed ekibi ayrıca toplumsal konulara dikkat çeken belgesel projeler için bir yapım destek programı düzenliyor. Belgesel Yapım Desteği programına insani, kültürel haklara saygı gösteren, ayrımcılığı, mülteci sorunlarını ve cinsiyet eşitliğini ele alan, özellikle Diyarbakır ve çevresinde çekilecek olan belgesel projeler başvurabiliyor.

8. FilmAmed Belgesel Film Festivali’ne başvuru koşullarına ve detaylı bilgiye festivalin internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor. Belgesel Yapım Desteği koşullarına da aynı adres üzerinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.