Şu An Okunan
9. Engelsiz Filmler Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

9. Engelsiz Filmler Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

9. Engelsiz Filmler Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. Barış Sarhan’ın yönetmenliğini üstlendiği Cemil Şov En İyi Film ödülünü kazanırken Sarhan ise En İyi Yönetmen ödülüne layık görüldü.

11-17 Ekim tarihleri arasında hem çevrimiçi hem de Ankara’daki fiziksel gösterimlerle düzenlenen Engelsiz Filmler Festivali açıklanan ödüllerle sona erdi. Geçtiğimiz yıllarda ‘Engelsiz Yarışma’ adıyla anılan yarışma bölümü, bu yıl itibariyle ‘Ulusal Uzun Film Yarışması’ adıyla düzenlendi. Yönetmen Banu Sıvacı, senarist ve yapımcı Emine Yıldırım ve yönetmen İnan Temelkuran’dan oluşan Ulusal Uzun Film Yarışması jürisinin değerlendirmesi sonucu En İyi Film ödülü Barış Sarhan’ın yönetmenliğini üstlendiği Cemil Şov‘a verildi. Yönetmen Sarhan ise En İyi Yönetmen ödülüne layık bulundu. Yine bu kategoride seyircilerin belirlediği bir filme verilen Seyirci Özel Ödülü’nün sahibi de Azra Deniz Okyay imzalı Hayaletler oldu. Ayrıca festival kapsamında bu yıl ilk kez Kısa Film Yarışması da düzenlendi.

‘Absürt’ temasıyla gerçekleştirilen 9. Engelsiz Filmler Festivali’nde toplam 38 film izleyiciyle buluşurken iki yarışma için de dört kategoride dağıtılan ödüller Deniz Göktaş’ın sunuculuğunu üstlendiği çevrimiçi kapanış töreninde sahiplerini buldu.

9. Engelsiz Filmler Festivali’nde ödül kazananların tam listesi şu şekilde:

Ulusal Uzun Film Yarışması:

En İyi Film: Cemil Şov (Yön: Barış Sarhan)

En İyi Yönetmen: Barış Sarhan (Cemil Şov)

Seyirci Özel Ödülü: Hayaletler (Yön: Azra Deniz Okyay)

En İyi Senaryo: Ferit Karol, Serkan Fakılı (Kumbara)

Kısa Film Yarışması:

En İyi Film: Anne (Mamma, Yön: Aslak Danbolt)

En İyi Yönetmen: Aslak Danbolt (Anne / Mamma)

Seyirci Özel Ödülü: Anuş (Yön: Deniz Telek)

En İyi Senaryo: Yasemin Demirci (İklim Değişimi)

Engelsiz Filmler Festivali’yle ilgili detaylı bilgiye festivalin internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.