Şu An Okunan
Ankara Film Festivali Onur Ödülleri Açıklandı

Ankara Film Festivali Onur Ödülleri Açıklandı

Ankara Film Festivali kapsamında verilen Onur Ödülleri bu yıl Perihan Savaş, Gani Müjde ve Erendiz Atasü’ye takdim edilecek.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 4-12 Kasım tarihleri arasında 32’ncisi gerçekleştirilecek olan Ankara Film Festivali’nden detaylar belli olmaya devam ediyor. Gösterimlerin Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda yapılacağı festival salgın önlemlerine uygun olarak yüzde 50 kapasiteyle ve hijyen tedbirleri dikkate alınarak düzenlenecek. Daha önce festivalin uzun metraj, belgesel ve kısa metraj kategorilerinde düzenlenen ulusal yarışmalara seçilen filmlerin tamamı açıklanmıştı. Son olarak festival kapsamında üç ayrı başlıkta verilen Onur Ödülleri’nin sahipleri de belli oldu.

Festivalin Aziz Nesin Emek Ödülü’nün bu yılki sahibi, kariyeri boyunca Bedrana (1974), Kaşık Düşmanı (1985), Karılar Koğuşu (1990) gibi pek çok önemli filmin yanı sıra çok sayıda dizide rol alan oyuncu Perihan Savaş oldu. Sanat Çınar Ödülü ‘Kadınlar da Vardır’, ‘Dağın Öteki Yüzü’, ‘Dün ve Ferda’ gibi eserlerinde kadın erkek ilişkilerini ve kadın cinselliği gibi toplumun tabu gördüğü meseleleri yarattığı kadın karakterler aracılığıyla ele alan feminist yazar, akademisyen ve edebiyat eleştirmeni Erendiz Atasü’ye layık görüldü. Kitle İletişim Ödülü ise Gırgır ve Limon gibi dergilere karikatür çalışmalarıyla katkı sunan; Arabesk (1988), Kahpe Bizans (1999), Kaygısızlar (1994-1998) gibi film ve dizilerde senarist ve yönetmen olarak görev alan Gani Müjde’nin oldu.

Ödüller festivalin 4 Kasım’da CernModern’de düzenlenecek açılış töreninde sahiplerine takdim edilecek. Ankara Film Festivali’yle ilgili gelişmeleri festivalin internet sitesi üzerinden takip etmek mümkün.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.