Şu An Okunan
AçıkhavADA Sinema Her Pazar Farklı Bir Adaya Konuk Oluyor

AçıkhavADA Sinema Her Pazar Farklı Bir Adaya Konuk Oluyor

Adalar Belediyesi’nin yönetmen Kaan Müjdeci’yle birlikte organize ettiği AçıkhavADA Sinema gösterimleri artık her pazar farklı bir adada seyirciyle buluşacak. 

2020 yazı boyunca her perşembe, cuma, cumartesi ve pazar düzenlenen film gösterimleri, akşam 21:00’de izleyiciyle buluşuyor. Büyükada Tarihi Arabacılar Meydanı’nda düzenlenen açıkhava gösterimleri bundan böyle her pazar bir başka adaya uğrayacak. Program kapsamında 9 Ağustos Pazar akşamı Pedro Almodóvar imzalı Acı ve Zafer (Dolor y gloria, 2019) Sedef Adası’nda gösterilecek.

Büyükada Tarihi Arabacılar Meydanı’ndaki gösterimlerde 6 Ağustos akşamı Yavuz Turgul’un yazıp Nesli Çölgeçen’in yönettiği, Şener Şen, Erdal Özyağcılar ve Füsun Demirel’in başrolleri paylaştığı Züğürt Ağa (1985) seyirci karşısına çıkacak. 7 Ağustos akşamı ise, İstanbul Film Festivali işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte Alfred Hitchcock klasiği Kuşlar (The Birds, 1963) perdede olacak. Gösterim kapsamında, İstanbul Film Festivali danışmanlarından Engin Ertan, festivalde Alfred Hitchcock’un ölümünün 40. yıl dönümü vesilesiyle hazırlanan özel programa dair bir sunum yapacak. 8 Ağustos Cumartesi akşamı gösterimler, son dönem dünya sinemasının gözde yönetmenlerinden Yorgos Lanthimos’un 10 dalda Oscar adayı filmi Sarayın Gözdesi (The Favourite, 2018) ile sürecek.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.