Şu An Okunan
Akbank Kısa Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu

Akbank Kısa Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu

16. Akbank Kısa Film Festivali’nin kazananları Ceyda Düvenci’nin sunumuyla, Akbank Sanat’ın Instagram hesabında gerçekleştirilen canlı yayınla açıklandı. 

16. Akbank Kısa Film Festivali’nde Koronavirüs salgını nedeniyle gösterimler çevrimiçi yapıldı. Festivalin Ulusal Yarışma jürisi oyuncu Öykü Karayel, yönetmen Can Evrenol, yönetmen Mehmet Bahadır Er, oyuncu Tamer Levent ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’dan oluşuyordu. Gökalp Gönen’in Avarya filmi En İyi Kısa Film seçilirken Ahmet Keçili’nin Dede’si ve Kasım Ördek’in Yağmur Olup Şehre Düşüyorum’u da mansiyona değer görüldü.

Yönetmen Maryna Er Gorbach, oyuncu Afsaneh Pakroo, belgesel yönetmeni Sinisa Gacic, yönetmen Tolga Karaçelik ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’ndan oluşan Uluslararası Yarışma jürisi ise En İyi Kısa Film ödülünü Çek Cumhuriyeti’nden Daria Kashcheeva’nın Kız Çocuğu (Daughter) filmine verdi. Uluslararası Yarışma’nın mansiyona değer görülen yapımları da İranlı Mohammad Hormozi’nin İç Dünya (Inner Self) ve Mısırlı yönetmen Morad Mostafa’nın Ward’ın Kına Partisi (Ward’s Henna Party) filmleri oldu.

Akbank Kısa Film Forum bölümünde 752 başvurunun arasından sıyrılarak finale kalan sekiz senaryo, oyuncu Tuğçe Altuğ, senarist Akın Aksu, senarist ve yönetmen Melik Saraçoğlu’ndan oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Değerlendirmeler sonucu Sandra Peso’nun ‘Bimba’sı En İyi Senaryo ödülünü kazanırken, Ayça Çiftçi’nin ‘O Yaz’ senaryosu da mansiyona değer görüldü.

Festivalde Koronavirüs pandemisi sebebiyle bu yıla özel Evde Kısa Film Yarışması da düzenleniyor. Yarışmaya katılmak isteyenler, son bir ay içinde çekilen en az 2, en fazla 5 dakikalık filmleriyle başvuru yapabilecek. 4-24 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek jüri değerlendirmeleri sonrasında sonuçlar 5 Haziran’da, Akbank Sanat’ın Instagram sayfasından açıklanacak.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.