Şu An Okunan
Wes Anderson’ın En Yakın Hissettiği Karakter

Wes Anderson’ın En Yakın Hissettiği Karakter

Moonrise Kingdom’ın online izleme partisine eşlik ederek seyircilerin sorularını yanıtlayan yönetmen, yazdığı en kişisel karakterin Suzy Bishop olduğunu söyledi.

Wes Anderson önceki gün Moonrise Kingdom’ın (2012) online izleme partisine katılarak seyircilerin sorularını yanıtladı. Dağıtımcı şirket Focus Features’ın ‘Movie Mondays’ başlıklı serisinin bir parçası olarak Facebook’ta gerçekleşen gösterime baştan sonra eşlik eden yönetmen, şimdiye kadar yazdığı hangi karakterin onun için en önemli ve en kişisel olduğunun sorulması üzerine, Moonrise Kingdom’dan uzağa gitmedi ve filmin genç âşıklarından, 12 yaşındaki Suzy Bishop’ın ismini verdi. Anderson, Kara Hayward’ın canlandırdığı bu başına buyruk, içe dönük, yaşına göre oldukça olgun ve eksantrik karaktere neden yakın hissettiğini şu sözlerle açıkladı: “Sanırım filmdeki kız, benim kişisel deneyimlerimden epeyce faydalanabilir. ‘Sorunlu Çocukla Başa Çıkmak’ diye bir broşür buluyor ve hangi çocuktan bahsedildiğini biliyor.”

Anderson söyleşi sırasında filmin çekim mekânlarından da bahsetti ve bir kez Suzy Bishop ile ailesinin evini saptadıktan sonra tüm parçaların bir araya geldiğini anlattı. Yönetmenin en kişisel işlerinden biri olarak görülen Moonrise Kingdom 2012’de Cannes Film Festivali’nin açılışını yapmış; En İyi Orijinal Senaryo dalında Oscar adaylığı almıştı.

© 2013-2022 Altyazı Aylık Sinema Dergisi / Altyazi.net'in içeriği dergi yönetiminden ve yazarlardan izin alınmaksızın kullanılamaz.